Södertälje är en enorm idrottstad!

  • 2011-06-30
SVT-sport har gjort ett sammandrag av sveriges bästa idrottstäder och där ligger Södertälje väldigt högt och det ska de också göra.

Så här säger "tittarjuryn" om Södertälje som idrottstad..

- Södertälje representerar i mina ögon såväl topp som bredd inom flera idrotter på både dam och herrsidan. Föreningar som Assyriska och Syrianska står dessutom som utmärkta represanter för ett multikulturellt Sverige där idotten är det gemensamma språket.
/Marcus Toll, Halmstad, tittarjuryn

- Södertälje har nått framgångar på både dam- och herrsidan i många sporter och satsar även på mindre sporter såsom orientering. Stadens lag har presterat väldigt bra resultat med tanke på antalet invånare.

/Karolin Håkansson, Kalmar, tittarjuryn

- Södertälje lyckas sprida idrottsglädje bland sin mångkulturella befolkning både i elitidrott och den breda motionsidrotten.

/Annica Sundeby, Själevad, tittarjuryn

- Södertälje har både bredden och toppen. Trots närheten till huvudstaden (som ofta kan vara en nackdel) har man lyckats få till konkurrenskraftiga lag både på dam- och herrsidan samt lyckats engagera nysvenska idrottare - för det sistnämnda är man ett utmärkt exempel för resten av riket.
/Niklas Andersson, Hudiksvall, programledare SVT Sport


Så här ser det ut hittills

3. Stockholm
4. Södertälje
5. Malmö
6. Umeå
...Sedan fortsätter det men det är ointressant. Detta är toppen.

För er som vill veta så finns det 136 städer i Sverige och vi placerar oss alltså på en fjärde plats.

Att Stockholm ligger före Södertälje är inget konstigt...hehe. Stockholm har ungefär tio gånger så mycket mer invånare än Södertälje - om inte mer? Södertälje ligger före Malmö...Det känns skönt, tycker jag.

Har inte så mycket mer att skriva, detta är...STORT.
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar