Borås står för motståndet - "Viktigt att slå tillbaks direkt"

  • 2011-09-30
Imorgon möter SSK Borås HC hemma i Scanarinken. Borås ligger på en elfteplats i HockeyAllsvenskan och SSK placerar sig på en åttondeplats i serien men man ligger dock på samma poängantal som serietrean så det är jämnt så här i början av säsongen.

Förra matchen åkte SSK på ytterligare en bortaförlust och nu var det Mora som vann med hela 5-1. Man hade ingen chans alls i den matchen, enda målet SSK gjorde var genom Julian Jakobsen som dessutom var ett straffmål. Julius Hudacek startade matchen i kassen men han bytte Strömwall ut efter 4-1 målet som Mora gjorde och in kom Sebastian Idoff men han fick släppa en till puck bakom sig innan matchen var över.

Nu är laget självklart ute efter revansch i den här matchen mot Mora. I senaste hemmamatchen mot Örebro såg det oförskämt bra ut om ni frågar mig. Spelar SSK som de gjorde i den senaste hemmamatchen kommer Borås att få det svårt där ute på isen, den saken är säker.

Trots att Julius Hudacek byttes ut i förra matcher får han fortsatt förtroende av Strömwall och Sörensen. Han kommer starta i kassen.



Andreas Hjelm har det gått bra för i de inledande matcherna av HockeyAllsvenskan. Jag ställde några frågor till Andreas Hjelm som han svarade på.

Vad var orsaken till att ni förlorade senast mot Mora?

- Det är väl alltid svårt och sätta fingret på vad exakt det är som var orsaken till förlusten. Men jag tycker att vi spelade för krångligt och komplicerat på bortaplan samtidigt som vi mötte ett hungrigare lag som var effektiva i sina avslut. Då vinner man inte många matcher om vi spelar som vi gjorde mot Mora.

Vad har du för tankar inför matchen imorgon mot Borås?

- Ja, det är viktigt att slår tillbaks efter förlusten sist. Jag har inte så bra koll på hur Borås har spelat hittills men det jag har lärt mig är att vi måste spela på topp varje match för att kunna slåss om poängen. Jag tror det kommer att bli en jämn där små detaljer kommer att bli avgörande för hela matchen.

Vad tycker det har gått riktigt bra för dig personligen, hur tycker du själv det har gått?

- Jo, personligen tycker jag att det har känts rätt bra i de inledande matcherna med undantag från Mora-matchen. Men det är många matcher kvar och jag hoppas kunna utveckla mitt spel mer och mer ju längre tiden går.


För att SSK ska kunna vinna den här matchen måste bland annat Julian Jakobsen kliva fram och visa vägen. Det är många spelare borta. Mathias Månsson är väl den tyngsta förlusten, han kommer inte att vara med på grund av att han har en stukad fot.

Sedan är det frågetecken på Mikko Kalteva, Viktor Lööv, Emil Billberg och Alexander Ytterell. Imorgon på dagen kommer besked tas vilka som är med och spelar matchen mot Borås.

Kedjarna kommer att formeras enligt följande:

Andreas Gröndahl - Tony Lagerström - Ziga Jeglic
Robert Sabolic - Julian Jakobsen - Christofer Blid
Emil Lundberg - Thom Flodqvist - Jacob Dahlström
Jonas Engström - Björn Hjärpe - Alexander Lagerström

Jag tycker det är kul att Björn Hjärpe får chansen. Han var med senast mot Mora och Strömwall gillade vad han såg. Hoppas det går bra för Hjärpe även i den här matchen!

Men som sagt, spelar SSK som man gjorde mot Örebro hemma ska det här gå vägen. Hoppas verkligen att SSK tar tre nya poäng, det vore jäkligt bra.

Challe Berglund som numer jobbar på Viasat tror också på SSK. Han sa tidigare: "SSK är ett av lagen som kommer att klättra upp för tabellen allt efter som." Ja, man har noll poäng upp till tredjeplatsen, det är endast målskillnad som skiljer så en seger mot Borås skulle sitta riktigt fint!

Kör hårt, grabbar!
Dela

Kommentarer

  • Thomas_S
  • 2011-09-30

Heja heja heja Tälje....

SSK vinner mot postorder alla dagar i veckan, speciellt hemma.

Nu börjar klättringen mot högre höjder!.



Men Nygge måste signa en center riktigt snart. Vi har en alldeles för tunn trupp som det är nu.

Skriv en kommentar