Ikväll kan vi nå play off

  • 2012-02-29
Ikväll spelar SSK sin 51:a match för den här säsongen vilket betyder den näst sista matchen i grundserien. Almtuna är motståndaren som vi ska tampas med ikväll. Almtuna kommer till Scaniarinken med en vinst i ryggen mot Bofors. Att Almtuna vann över Bofors hemma var en skräll men ändå bra till viss del för SSK. Almtuna såg till att Bofors fortfarande inte är klara för kvalserien och ikväll möter Bofors SSK:s streckkonkurrent, Oskarshamn.

Streckstriden ser ut enligt följande...

6. Malmö 78p
7. Oskarshamn 77p
--
8. Södertälje 75p
9. Mora 74p

Det är minst sagt en spännande avslutning som väntar. Vid SSK-vinst idag mot Almtuna kan vi avancera upp på sjundeplats och putta ned Oskarshamn men vi måste ha hjälp från Bofors och det är en realistisk chans att det händer.

Tack vare att Almtuna vann mot Bofors är man inte klara för kvalserien än. Så Bofors kommer gå för fullt mot Oskarshamn. Drömmen skulle vara att Oskarshamn tappade alla poäng mot Bofors ikväll samtidigt som SSK kniper alla poäng hemma mot Almtuna. Då kliver SSK upp på play off plats och får möta ett kvalserieklart Bofors på fredag som inte har någonting att spela för.

Men nog om det här nu. Jag har skrivit mycket om just detta så jag tror ni förstår.

---

Sett till papperet bör SSK vinna ikväll mot Almtuna men då måste SSK visa den rätta inställningen och allvarligt talat så tror inte jag det kommer bli några problem för SSK-spelarna att visa en bra inställning ikväll. Det är så mycket att spela om så varenda spelare kommer inse allvaret och köra järnet.

Tre poäng är ett måste ikväll annars blir det förmodligen inget play off spel för vår del.

---

Gustav Björklund är fortfarande borta från spel men utöver det finns inga skavanker i laget förutom långtidsskadade Stefan Bemström.

Vem som kommer stå i mål är oklart fortfarande. Ska Strömwall gambla lite och slänga in Idoff i kassen, vågar Strömwall det? Nja. Det är ett vågat drag om han nu gör det. Mitt tips faller på att Hudacek kommer stå i kassen igen.

---

Gratis entré på hemmastå samt gratis entré för barn upp till 16 år med medföljande förälder. Det här är en hyperviktig match. Stötta laget på plats i sista hemmamatchen under grundserien! Nu gör vi allt vi kan för att nå play off.

---

Andra matcher idag...

Oskarshamn-Bofors
Leksand-Rögle
Tingsryd-Sundsvall
Västerås-Troja
Borås-Örebro
Malmö-Mora

Matchstart 19.00.
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar