En elitserie utan Djurgården

  • 2012-03-31
Hur känns det? Ja, bra för mig som SSK-supporter eftersom vi kommer nu få 08-derbyn nästa säsong som jag är mycket glad över. Men samtidigt är det inte enbart positivt att Djurgården åker ur elitserien eftersom konkurrensen på spelare ökar för SSK och då tänker jag framförallt på juniorer. Men SSK är på rätt väg och jag tror och hoppas att juniorerna kommer inse att det finns minst lika bra möjligheter att utvecklas i SSK som i Djurgården. Visst, Djurgården är en större klubb men nu tävlar SSK och Djurgården på samma villkor. Kommer bli ett krig om spelare! Nog om det.

Nästa säsong kommer det vara en elitserie utan Djurgården. Måste kännas konstigt, inte minst för alla Djurgårdare där ute i Sverige. Djurgården har inte varit ur elitserien sedan 1976 och nu 2012 är man det. Plötsligt. Men självklart kommer Djurgården komma tillbaka till elitserien, precis som SSK kommer att göra. För SSK och Djurgården är två klassiska föreningar som båda hör hemma i elitserien.

Det kommer självklart ske stora förändringar i Djurgården. Många spelare kommer lämna laget och Djurgården kommer behöva både sparka och anställa nytt folk inom föreningen.

---

Allt avgjordes idag när Leksand vann hemma mot Djurgården. 2-0 blev slutresultatet och hoppet lever för Leksand. Men det kommer inte att gå, tror jag. Rögle har Örebro och Djurgården kvar att spela mot. Det är två lag som inte har något att spela för längre. Väldigt, väldigt mycket talar för att Rögle går till elitserien.

Och det är imponerande av Rögle. Ruskigt imponerande. När hände det senast att ett lag från förkvalserien gick upp i elitserien? Jag tror aldrig det har hänt. Eller har det gjort det, någon som vet?

Går Rögle upp i elitserien så förtjänar man verkligen den platsen för vilken jäkla säsong man har gjort! Nu kanske Linus Klasen inser att Rögle faktiskt är bra och att vinsten över Oskarshamn inte var någon läggmatch.

I kvalserien kan verkligen allt hända. Laget (Rögle) som SSK slog i tre av fyra matcher den här säsongen är på väg upp i elitserien. Nästa år är det vår tur. Då ska vi i alla fall vara med i kvalserien och där kan precis ALLT hända!
Dela

Kommentarer

  • V.Vanten
  • 2012-04-01

Hur är det med minnet??? Detta är andra året som "förkvalserien" spelas och förra året tog det stopp rätt tvärt för det lag som tog sig upp till förkvalserien, så Rögle kommer att bli första laget då i så fall.

Förkvalserien ersatte ju det gamla Playoff-systemet med två omgångar och möten i bäst av tre matcher.

  • Anonym
  • 2012-04-01

V.Vanten>> Förkvalserien och play off är ju exakt samma sak bara att namnet är olika..Jag förstår inte hur ni orkar kommentera så dumma kommentarer ibland...Victor menar ju såklart Förkvalserien och play off, ganska enkelt att förstå men det hade du stora problem med märker jag

Skriv en kommentar