Början på en ny segersvit?

  • 2012-11-28


Det var inget bländande spel i inledningen av SSK . Almtuna stog för de vassaste chanserna i början av matchen. SSK gnetade sig dock in i matchen och tog över spelet mer och mer. Den nykomponerade kedjan med Billberg, Engström och Read har väl inte riktigt samma speed som den första kedja vi hade för några matcher sedan men det kan nog bli bra ändå. Billberg är skridskostark och faktiskt en utav våra snabbaste spelare, Engström sliter och jobbar hela tiden och är stark i närkamperna, både vid sarg och framför mål och Read ger sig aldrig. Idag stod den här kedjan också för 2 mål (Read och Engström) och en assist på Engström.
Almtuna stod för några farliga chanser men det kändes aldrig riktigt oroväckande ändå. SSK:s spel var tyngre och kändes rejälare. 


Den kedja som startade bäst var ända Robert Carlsson Ziga Jeclic och Damien Fleury, det var också dom som fick göra första målet. Ett snyggt skott i krysset av Damien Fleury med assist av Hjelm och Jeglic.
Det verkar som om den kommunikationen i den kedjan fungerar, där Robert Carlsson är "kraftpaketet" , Ziga Jeglic är grovarbetaren och Damien Fleury gör målen. Upplever att Jeglic har gått fram oerhört mycket sedan förra säsongen, han kanske inte är den målgörare han köptes för att vara, men istället har han blivit en spelare som sliter och jobbar i varje match och gör mycket "skitgöra".


Det här var en match som SSK skulle vinna med tanke på tabellläget och kompetensen i laget. Men det finns inga lätta matcher i denna serie, alla kan i princip slå alla om laget har en bra dag. Idag vägde dock Almtuna lite för lätt och SSK kunde vinna med 4-1. Målen gjordes av Damien Fleury 1-0, Matt Read 2-0, Jonas Engström 3-0 och Fredric Andersson 4-0.
Synd att Almtuna hann göra 4-1 innan slutsignalen. Sebastian Idoff hade varit värd att hålla nollan idag, han gjorde återigen en strålande insats sett över hela matchen.


Nu rullar SSK förhoppningsvis igång en ny segersvit. Hur många segrar ska det bli den här gången?

/Björn och Ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar