Allsvensk match blev elitseriematch

  • 2012-10-28
...kändes det som i alla fall. Igår så ställde SSK upp så här i förstafemman: Jonathan Ericsson, Viktor Lööv och sedan hade vi Damien Fluery, Matt Read och Carl Hagelin. När de presenterade förstakedjan fick man gåshud. Vilka jädra spelare som stod på isen klädda i S:et. Det var över 6000 personer på plats i Scaniarinken. Klacken öste på som bara den matchen igenom. Det var en häftg inramning och det är precis som Niklas Jihde på Viasat sa "det är få arenor i Sverige som har den här inramningen".
 
Alla SSK:are gick ifrån Templet med ett stort leende och jag tror det är många som kommer återvända till nästa match för det här var underhållning på hög nivå. SSK gick upp i en 2-0 ledning men i den sista perioden lyckades Djurgården både reducera och kvittera.
 
Men...SSK kommer återigen tillbaka och det är återigen Robert "Robban" Carlsson som avgör matchen med ett mål i slutet av den tredje perioden. För mig finns det inget bättre när Robban Carlsson får avgöra en match i ett fullsatt Tempel.
 
Jag tänker återigen hylla Andreas Hjelm. Han gör återigen en kanonmatch. Hur kan en spelare gå ifrån att vara så uddlös i början av säsongen till att vara så dominerande nu bara någon månad senare?
 
Jonathan Ericsson visar klass dock så såg man att han inte hade spelat så många matcher. Men för att vara hans första match i SSK den här säsongen så gjorde han en bra match.
 
SSK är ett lag som är på väg spikrakt upp till toppen av serien. NHL-spelarna som kommit in har lyft laget flera snäpp och i princip alla spelare jobbar dubbelt så hårt nu sedan NHL-spelarna kom in. Man ser en stor skillnad. Lånen Nielsen och Thörnberg gör det fortsatt bra. Tyvärr blev Thörnberg skadad men det sägs att han inte blir borta så länge. Thörnbergs skridskoåkning är riktigt rolig och se och han kan bli minst lika bra som sin brorsa. Nielsen ser bra ut, han är ändå bara 19 år gammal.
Nygårds har lyckats med lånen.
 
Anton Forsberg gör en kanonmatch. Vilken talang han är. Vi kommer inte behöva vara oroliga över målvaktsspelet. Såg ni räddningen han svarade för i slutet av matchen!? Den var enorm.
 
SSK är onekligen på väg åt rätt håll. Inte bara i serien där man är på väg mot toppen. Man har blivit ett mycket intressant klubbval för alla unga talanger i Stockholms-området. SSK är en klassisk hockeyklubb med höga ambitioner. Nu får det vara slut på motgångar. Vi har haft tillräckligt med det under en lång tid nu.
 
På tisdag möter SSK Västerås på bortaplan. Var på plats eller se matchen över nätet. Men den 1:a november syns vi i Templet igen då SSK spelar hemma mot Karlskoga.
 
Forza Södertälje SK!
 
/Victor
Dela

Kommentarer

  • Stefan
  • 2012-10-31

Skulle nog vilja påstå att den här sidan har gått ner och blivit världens sämsta

Skriv en kommentar