Mot nya tider!

Det är en ny tid som börjar för Södertälje SK nu. Många mörka år ligger bakom, dessa ska suddas bort nu. En ny säsong väntar 14/15 och jag har sett en tydlig linje i värvningarna. Man vet vad man värvar och det är kvalité. Och mer kvalité kommer att komma.
 
12 nyförvärv. 7 forwards. 4 backar. 1 målvakt.
Ny ledarstab.

Där har vi förutsättningarna. Men SSK är inte klara. Per Nygårds har fler värvningar på G. Och att det är kvalité är det ingen tvekan om. Det måste det vara. Vi ska vara med i toppen av serien i år. 
Det är enkelt. Målet är att ta sig upp till SHL. Och hur har man tänkt då? Säkrare värvningar. Delvis så har man haft mer pengar att röra sig med den här säsongen än den föregående och det gör självklart mycket men också att man har presenterat en riktigt seriös SHL-satsning, och vilken spelare vill inte vara med på en sådan resa med en av Sveriges mest anrika hockeyföreningar?
 
*Fansen har samlat in drygt 1,5 miljoner kronor som går rakt ner i SSK:s spelarbudget.
*Sponsorer har också gått in med stora summor pengar för SSK:s spelarbudget.
*Säsongskort säljs bra och det fortsätter rulla på.
 
Det kallar jag mobilisering!
Det är tack vare oss som klubben kan göra en kraftsamling och locka hit bra spelare. Det är nu det gäller, vi går emot en av Sportklubbens viktigaste säsonger sedan klubben bildades. Så det är nu vi alla måste sluta upp, alla vi som älskar denna klubb och vill att den ska leva vidare och ta sig tillbaka till hockeyns finrum. Tillsammans ska vi återskapa den framgångsrika klubb SSK en gång var. Och kom ihåg - vi är inte flest - desto viktigare blir det att alla ställer upp - för när alla ställer upp 100 % för Sportklubben är vi svårstoppade. 

Det gäller att inse detta. Säsongen 14/15 är livsviktig. På alla sätt och vis. Om alla är med på resan till 100 % - då går vi upp. Det vet jag. För det finns en sådan jäkla kraft i supporterledet.
 
Nu gör vi det. Köp säsongskort och var med på resan. Mot nya tider - Södertälje SK!
Dela

SSK-hjältar ska födas - Södertälje SK ska tillbaka

SSK har gått ut med en tydlig signal inför kommande säsong: Klubben ska tillbaka till SHL och för att göra den satsningen möjlig krävs det att alla är med på den resan. 
SSK har precis gjort klart med succétränaren Janne Karlsson som gjorde många säsonger i Växjö som tränare där han lyckades ta upp klubben till elitserien. I fjol lyckades han även göra succé med Karlskrona som nästan nådde kvalserien.
Och nu värvar SSK honom. Självklart är det en rolig utmaning för vilken tränare som helst att ta på sig uppdraget som huvudcoach för SSK den kommande säsongen. Klubben satsar nu stenhårt för att ta sig tillbaka till SHL. Nu ska Janne Karlsson främst tillsammans med sportchefen värva ihop ett lag som ska stå väl förberedda när pucken släpps för första gången i höst för att ta tillbaka klassiska Sportklubben till SHL.
 
Det känns nästan som om det inte kunde bli en bättre tränarlösning för SSK. Självklart var målet från första början att få Andreas Johansson att stanna men så blev det inte då han fick SHL-erbjudande. Att då istället få in Janne Karlsson känns absolut inte som något nedköp av SSK utan snarare uppköp. Vi, SSK-fans, jublar så klart. Det här är en kanonvärvning. Janne Karlsson har gjort resan tidigare som SSK vill göra och Janne står för en ishockey som hela klubben vill stå för. Främsta egenskaperna som Janne har är att han vågar ställa krav på sin omgivning. Precis som Andreas Johansson gjorde.
Det finns många spelarrykten som florerar runt på sociala medier och än har ingen "wow-värvning" kommit på spelarfronten från SSK. Men det tror jag kommer komma ganska snart nu när SSK gjort klart med Janne som tränare.
 
Nog om det. En annan jäkligt häftig grej är ju insamlingen SSK gör. Den är helt otrolig. "Jag mobiliserar" kallas kampanjen och i skrivande stund så har SSK-fansen samlat in 890.000kr. Åttahundranittiotusen...! Jag vet att många vänner/fruar/flickvänner/eller vad det nu kan vara, säger "ni är ju inte kloka, skänka 2500kr, löjligt". Ni som säger det. Visst, det kanske är löjligt för er. Men för vi som går in med sådana summor i föreningen, vi lever för Södertälje SK. Det är svårt och förstå om man själv inte har någon liknande passion till något annat. För oss är det en självklar sak.
Målet med denna kampanj var 750.000kr och den är slagen med råge redan. Nu är det inte långt kvar till miljonen och det är bara en tidsfråga innan det nås. Och du...som inte gjort det. Men vill göra det. Gör det bara. Låt dig bli dumförklarad av din sambo eller vän som inte förstår sig på hur mycket DU älskar Sportklubben. Vi visar hockeysverige igen vilka fans som är de mest hängivna! Och vi gör skillnad. Förbannat stor skillnad!
 
Med detta skrivet vill jag bara säga. Tillsammans skapar vi SSK. Tillsammans gör vi nu resan tillbaka till SHL. Janne Karlsson ska nu tillsammans med sportchef och assisterande tränare föda nya SSK-hjältar. För det är precis det vi vill se om cirka ett år. Hjältarna från Kringelstaden som tog tillbaka SSK till finrummet.
Let´s do it!
 
Dela

Säsongen från Helvetet är över

Pust. Nu är säsongen över. Man känner både lättnad och sorg. Men helt ärligt - jag känner mest lättnad. För det här är den värsta säsongen jag upplevt. Visst, vi har haft våra svackor under 2000-talet men den här säsongen slår allt. Vi har varit dåliga i allt. De enda som får godkänt enligt mig är de trotjänarna på läktaren som varit där på plats i Templet och stöttat laget på isen match efter match trots den här enorma motgången. Sedan finns det så klart spelare och ledare som faktiskt gjort en bra säsong men de är tyvärr för få.
 
Jag minns säsongsstarten. Alla var positiva inför säsongen, som vi alltid är. Vi ville tillbaka till kvalserien för att visa att den här gången ska vi inte vara där för att bli en slagpåse utan nu ska vi kämpa för SHL-platserna på riktigt också. Lite bättre. Lite starkare. Och lite mer rutin. Men ack så fel vi hade. Visst, vi började säsongen med en vinst borta mot Rögle. Jag minns den matchen så väl, det var en väldigt bra bortamatch av SSK och hyllningarna haglade över SSK. SSK hade precis knäppt det tippade topplaget Rögle på näsan på bortaplan!
 
Men sedan började det. Helvetet. Och det bara rann på. Matcherna flög iväg. Ledarna inom föreningen gick ut till fansen och sa att "vi är övertygade om att det här kommer vända, ha tålamod". Matcherna gick...och gick...och det blev ingen förbättring. Men ledningen hade fullt förtroende för tränarna och man bad om tålamod men förstod samtidigt ilskan och irritationen från fansen.
 
Det gick så långt att SSK hade parkerat SIST i Hockeyallsvenskan. Ett av Sveriges mest anrika förening med sju SM-guld låg sist. Föreningen var på väg emot en fullkomlig katastrof. Föreningen dödsförklarades av vissa fans flera gånger om. Kritikstormen mot SSK var enorm! Inte bara på sociala medier utan vissa fans gick så långt att man mötte upp spelarbussen för att ställa spelarna och ledarna mot väggen när de kom hem ifrån en bortamatch. Det var minst sagt kaos i vår anrika förening. Vilket man kan förstå med tanke på de uteblivna resultaten och tabellsituationen. Dock försvarar jag inte vad vissa fans gjorde för att kritisera.
 
In i december så var ändå vändningen där. Sakta men säkert började SSK spela bättre ishockey. Man började ta fler poäng. Johan Strömwall var sparkad sedan en tid tillbaka och det var Sörensen och Nygårds som ledde laget. SSK gick samtidigt ut med att man letade efter en ny huvudtränare som skulle ersätta Per Nygårds i båset. Och vid årsskiftet så meddelade SSK att man hade rekryterat huvudtränaren och föredetta FBK-coachen Andreas Johansson. Och det var väl här man äntligen kunde se ljuset i tunneln.
Andreas Johansson kom in med ett stort engagemang och med en tro på att det här skulle vi vända. Och visst hade han rätt. Mycket gick åt rätt håll. SSK började plocka en hel del poäng och man började närma sig lagen och till slut hade man lämnat bottenträsket och hade en kedja bestående av supertalangerna William Nylander, David Pastrnak och Linus Fröberg, även kallad för "Gallerkedjan" som var en stor faktor till vändningen.
 
Men sedan valde Modo att plocka hem William Nylander och Färjestad plockade hem Linus Fröberg. Vi blev alltså av med vår bästa kedja samtidigt som David Pastrnak blev skadad. Och efter det gick det tuffare men med Andreas Johansson som coach plockade SSK ändå poäng i en mer stadig takt än vad man hade gjort tidigare. Det gick faktiskt så bra att SSK hade chansen att nå play off men ju närmare slutet vi kom insåg många att det skulle bli för tufft. Dock hade SSK lämnat botten av tabellen och jag tror hela föreningen pustade ut.
Jag var ordentligt orolig för klubbens framtida existens. Ett kval ner till division 1 hade verkligen inte varit kul. En degradering hade förmodligen sänkt SSK. Då hade SSK:s 112 åriga långa historia varit slut.
 
Så det är just därför jag känner lättnad en dag som denna. Säsongen från Helvetet är över. Och vi har väldigt mycket att tacka Andreas Johansson för det och Tack ni/du inom SSK som tog hit Andreas Johansson! För det KAN ha räddat klubben från att gå under.
 
Idag spelade vi vår sista match för säsongen. Dessvärre blev det förlust men det hade ingen betydelse. Vi kommer spela Hockeyallsvenskan 14/15. SSK har det rejält tufft ekonomiskt därav att man lånat/sålt av spelare på slutet här för att spara pengar. Och det är så klart postivt för SSK. Att man kunde göra på det sättet.
SSK står nu inför tuffa beslut. Vilka ska få vara kvar? Vilka ska försvinna ur föreningen? För efter en sådan här säsong måste man verkligen se över alla poster i föreningen. Rätt folk på rätt plats måste SSK ha nu om man ska klara av att ta sig tillbaka till SHL för det är där målet måste ligga! SSK:s arena är inte byggd för allsvenskt spel. Det kommer inte gå. Därför måste föreningen ta sig tillbaka till högsta serien. För det är där vi hör hemma. Vi har flest säsonger av alla klubbar där.
 
Och för att SSK ska kunna ta sig tillbaka måste de ha vårt stöd. Sponsorer och supportrar måste hjälpa till nu. Vill vi ha ett lag i högsta serien? Ställ den frågan till dig själv och fundera. Du som stannar hemma och väljer att inte stötta SSK på grund av att man är missnöjd. Det hjälper inte SSK på något sätt. Det försvagar SSK. Din klubb. Den klubben du vill att det ska gå bra för! Jag har all förståelse för att man är missnöjd. Men att svika klubben i hjärtat finns inte på kartan. Ni som haft säsongskort - förläng! Det är det bästa sättet man kan stötta föreningen på. Ni som är guldklubbare. Förbli det! Sponsorer. Stanna!
 
Nu är denna skitsäsong över. Nu vill vi ha framgång! Men för att få framgång så måste vi stanna med klubben. Och det gäller oss alla. DU kan göra stor skillnad!
 
Tack för denna säsong! Känn...vilken lättnad! Vila upp er nu. Låt naglarna växa ut. Nästa säsong är vi tillbaka för att gå emot ljusare tider! Må gott alla.
 
Avslutar med härliga bilder. Andreas Johansson och Anders Sörensen.
 
 
Dela
});