Förlust mot Örebro

  • 2012-09-30
Ja vad ska man säga förlust igen och vi är fortfarande sist i tabellen. SSK glimtade till stundtals och Idoff gjorde en klart godkänd insats i målet. Nog fanns viljan att vinna men bristen på kunskap lyser igenom. Det saknas ibland konstruktiva idéer i uppspelen antingen blir det icingpuckar eller också är det för långt mellan lagdelarna så att chanserna rinner ut i sanden.

Det fanns ändå saker som har blivit bättre men som kan förbättras ännu mer. Försvarspelet såg idag stabilare ut än på länge inte så stressat. Men passningarna ur egen zon måste förbättras avsevärt, det är grunden för  ett bra anfallsspel. En annan sak som saknas i försvarsspelet är att SSK måste bli  tuffare mot motståndarna framför eget mål. Idoff blev vid flera tillfällen lämnad ensam med motståndare. Örebros två första mål var returer som sedan blev mål, där i det här fallet, Patrick Yetman fick trycka in returerna.

Vi skjuter för lite och ibland vid fel lägen men idag så vann vi ändå skotten i andra och tredje perioden.

Tekningsprocenten måste också höjas avsevärt, vunnen tekning i anfallszon leder oftast till målchans och ju fler målchanser man får borde man ju göra fler mål, eller?

Nej nu är det slut på "gnällverkstan" för idag.

Fanns det inget positivt i denna förlust då ? Jo då såklart, det finns de som sliter och kämpar i alla lägen. Törnberg blir bättre och bättre, hoppas bara att de smällar han fick i dag inte leder till skador och bortovaro. Engström är en spelare som tagit ett ordentligt kliv framåt. Han jobbar och sliter i varje byte och är nog väldigt jobbig för motståndare att möta. Henry ser stabilare ut för varje match. Djuse går också från klarhet till klarhet.

Tänker inte såga spelare, kanske till mångas förtret, men tror inte att saker blir bättre av det.

Nej nu ser vi framåt och hälsar Calle Hagelin och Matt Read välkomna till SSK , må eran energi och spelkunnande frälsa oss trogna SSK: are och hjälpa oss upp ur bottenträsket.

  /Ing-Marie och Björn
Dela

Kommentarer

  • Jg
  • 2012-10-01

Det lyser igenom att spelarna inte trivs i situationen, de har ingen spelglädje. Strömwall är inte önskad inom truppen längre och det syns... och det är nog inte bara spelarna som tycker det...?

  • Peter
  • 2012-10-01

Såg vi samma match?

  • Anonym
  • 2012-10-01

Peter> Ja vilken kolla på du på? Ing-Marie och Björn skulle väl knappast sitta och kolla på någon annan match än SSK och göra ett matchreferat här ;)

  • Peter
  • 2012-10-02

Till Anonym. Ja inte den matchen dom såg iaf tydligen. För inte en bokstav av vad som skrivs stämmer ju. Stabilare defensiv "vart då"? Viljan att vinna? Kanappst det jag såg iaf och jag har hållt på med Hockey på elitnivå i ca 20år.

Skriv en kommentar