SSK bombarderade Troja - tog tre poäng

Södertälje tog revansch mot den sura förlusten senast i Troja-Ljungby. Ikväll var det SSK som bestämde och det visade man också tydligt på isen eller vad sägs som 46-18 i skott. Det var ett kraftigt spelövertag för Sportklubben i den här matchen.

SSK genomförde den här matchen väl och skapade många fina chanser från första stund i matchen. Jag gnällde lite förut på att Ziga Jeglic och Robert Sabolic varit för dåliga. Idag visade de var de gör här i SSK. Tillsammans med nyförvärvet Greger Hanson skapade slovenerna en glödhet kedja som gång på gång skapade chanser i den offensiva zonen. Jag har också skrivit förut att jag saknade tyngden i spelet men den här kedjan visade verkligen det ikväll.
Man bet sig fast i Trojas zon hela tiden. Det var bara ett rent lotteri att inte både Robert Sabolic och Greger Hanson också målade idag.

Jag gillar också det jag ser av Kurt Davis. I början av säsongen var han inte alls med i matchen men nu har han växt in i spelstilen och gör det bättre och bättre efter varje match. Det är inte alls lika många felpassningar från hans klubba som det var i början av säsongen. Mikko Kalteva var också stor och stark.

SSK inledde målskyttet i den andra perioden i ett powerplay. Det var ett snyggt mål signerat Andreas Hjelm. Det var ett fint samarbete mellan Hanson-kedjan som föranledde det här målet. Hjelm fick en bra pass av Jeglic och Hjelm gjorde inga misstag utan satte pucken fint upp i nättaket. 1-0 och oj vad det var skönt. För det var SSK verkligen värda efter alla chanser man hade radat upp i den första perioden och den andra perioden.

Tidigt i den tredje perioden uttökar SSK och det är återigen Hanson-kedjan som gör det. Ziga Jeglic snappar upp en retur och gör kanske ett av sina enklaste mål. 2-0 och det kändes som om vi skulle ta hem alla tre poäng och det gjorde vi också.

Även om vi vinner så går det inte att acceptera domarnivån. Den är KATASTROFALT dålig. Jag förstår inte hur domaren kan släppa vissa utvisningssituationer ibland, det är förjävligt. Det är givetvis åt båda håll men det kändes som om han mest var emot SSK idag.

Det stoppade dock inte SSK som fullkomligt bombarderade Troja-målvakten som förövrigt blev lite småsurig på slutet liksom hela Trojas lag. Dåliga förlorare kallas det.

2-0 och jag vågar nog påstå att det var tre säkra poäng som bärgades ikväll. Nu är vi med igen. På fredag möter vi Mora hemma i Scaniarinken och då måste du vara där och stötta SSK på plats för det blir en mycket viktig match, kolla bara tabellen så förstår du mig.

Kul också att Hudacek fick hålla nollan. Grattis Hudy!

Och grattis SSK!

Dela

SSK är ute efter revansch mot Troja

Senast de här två lagen möttes gick det inte som väntat utan det var Troja-Ljungby som fullkomligt körde över SSK med 6-3. David Åslin i Troja-Ljungby var en av giganterna på planen och han svarade dessutom för ett zorro-mål i den matchen.

I SSK:s senaste match vann man över Sundsvall med 5-2 och bröt äntligen den dystra bortatrenden. Tre poäng blev det och det är precis vad SSK är ute efter ikväll också. Sebastian Idoff stod mot Sundsvall och gjorde det bra så det återstår och se om han får fortsatt förtroende ikväll mot Troja.

SSK har två mer spelade matcher än de flesta lagen i serien och trots det ligger man inte speciellt bra till i tabellen så man är fortfarande i stort behov poäng. Den här veckan inleder man mot Troja hemma för att sedan följa upp det med Mora hemma och sedan avsluta veckan borta i Borås.

Johan Strömwall

- Målet den här veckan är att ta full pott. Det behöver vi verkligen göra. Det kommer bli svårt, men absolut ingen omöjlighet.

På skadefronten inför matchen ikväll ser det ganska ljust ut. Tidigare på säsongen hade man det betydligt tuffare med skador så man får inte klaga i nuläget när endast en eller två är borta från spel.

Johan Strömwall till SSK:s hemsida. (Läs igår)

- Enga måste vila ytterligare någon dag. Blid är med i morgon men vi har som bekant träning i morgon och gör den slutliga uttagningen av laget efter den. Det gäller även målvakten.


Alla matcher är givetvis viktiga men den här är extra viktig eftersom Troja är ett lag SSK har tätt bakom sig i tabellen och vid förlust kommer Troja att klättra om SSK i tabellen och det är något som vi inte vill se ikväll. Tre poäng är ett krav från mig och jag hoppas och tror dessutom på att man kommer att klara ta tre poäng.

Vem som står i mål är oklart. Exakt hur kedjorna kommer formeras är också oklart. Vi får se ikväll hur det ser ut på isen. Men jag tippar på att Julius Hudacek kommer vakta kassen.

Jag tror också på att Greger Hanson kommer fortsatt att spela med Sabolic och Jeglic. De måste få tid att spela ihop sig. Nu har det gått två matcher utan att de har imponerat. Vi får se hur det går för de har tre herrarna ikväll om de nu spelar med varandra.

Kör så det ryker, Tälje!
Dela

SSK bör vara intresserade av Saviano

Så här skriver Sportbladet:

Saviano var poängkung i allsvenskan men har inte alls varit framträdande i elitserien. Nu vill Växjö dumpa Svaiano för att göra plats åt Toni Koivisto.


***

När jag läste det kom tankarna omedelbart om den här mannen skulle vara en spelare för SSK. Personligen tror jag att Steve Saviano skulle platsa in i det Nya SSK mycket bra med tanke på hur snabb han är på skridskorna. Han är även teknisk och dribblade bort våra förra backar (läs Seikola, Seppänen och de andra finnarna) i kvalserien.

Det är utan tvekan en riktigt bra hockeyspelare.

Johan Strömwall har så klart koll, jag frågade Strömwall nu ikväll och han visste om att Saviano var på väg bort från Växjö.

- Ja, jag såg också att han var på väg bort från Växjö. Vi får se. Vi har koll på marknaden och utvärderar varje möjlighet.

Det svaret av Strömwall säger väl typ...ingenting. Men jag tror, eller SSK bör i alla fall vara intresserade av den här snipern. Han är dock ingen center men tack vare Fansens Lirare-pengarna så ska möjligheten finnas att värva in två spelare till så det är bara att hoppas på det bästa.Jag tror inget allsvenskt lag skulle tacka nej till Saviano. I elitserien håller han dock inte vilket vi har sett tydligt i Växjö, han har endast gjort två poäng på 16 matcher. Förra säsongen i Växjö (I allsvenskan) gjorde han betydligt mer poäng och var uppe och nosade på 50 poäng.

Dela