SSK fortsätter imponera trots förlusten!

SSK mötte idag AIK på Hovet i vår huvudstad, Stockholm. Och känslan inför matchen var bra, men nu tog segersviten slut då man förlorade med 2-1. Det är dock viktigt att påpeka att SSK gör återigen en stabil instas mot ett elitserielag. Det är riktigt kul att det går så bra som det faktiskt gör.

Innan matchen hoppades jag verkligen på att Sebastian Idoff skulle göra en bra match. Det gjorde han också! Med råge. Han var bra matchen igenom och jag tycker inte att man kan belasta honom för något av målen som han släppte in. Gör vi bara ett mål är det svårt att vinna en hockeymatch. Att endast släppa in två mål som hockeymålvakt är klart godkänt och dessutom var det mot ett tippat topplag i elitserien.

Sedan vill jag passa på och tacka Peter Rodmalm för att jag får ta del av hans fantastiska bilder. :)


Foto: Peter Rodmalm
Här ser vi Sebastian Idoff i mål som försöker se var f-n pucken är. Nummer 18 är backen Andreas Hjelm sen vem den tredje SSK-spelaren är kan jag tyvärr inte se. Vet någon det så får ni gärna skriva det i kommentarsfältet.


AIK hade med en väldigt bekant spelare för oss SSK:are - Linus Videll. Det går inte att säga annat än att honom hade vi gärna behållt i SSK för det är en klass-spelare utöver det vanliga. Det var också han som var en av AIK:s bästa spelare, han gjorde AIK:s första mål, tidigt i andra perioden.

Första perioden blev mållös där det skapades chanser åt båda håll men det var väl inte den roligaste perioden under försäsongen. Slovenerna var pigga som vanligt och skapade heta chanser då de kom mot mål. Men det var många slarviga avslut, det var inget ordnat spel men Jakobsen var vissa stunder dominant på isen. Skapade chanser åt både sina lagkamrater och sig själv, han kom dessutom helt ren med Viktor Fasth men avslutet var mindre bra. Att Jakobsen kommer bli viktig för SSK i HockeyAllsvenskan syns bara tydligare och tydligare för varje match som går.

Andra perioden kom det första målet från en SSK:are, men som spelade i fel tröja, Linus Videll. Han gör 1-0 för AIK tidigt i andra perioden en puck som Idoff kanske kunde ha tagit men jag tycker inte att vi ska belasta honom på det. SSK drog sedan på sig utvisningar och det var många utvisningar som var tveksamma. Tur att det bara är träningsmatch. Så det blev mycket BP-tränande för SSK i andra perioden. AIK hann också med att skjuta i utsidan av stolpen men efter det spelade Idoff bättre och bättre i kassen och stod för en rad fina räddningar. SSK fortsatte att kämpa på och det skulle också komma att löna sig. Det var Thom Flodqvist som kvitterade med drygt fyra minuter kvar av mittenperioden, Andreas Hjelm och Blaz Gregorc assisterade honom.

I den sista perioden skulle det komma återigen ett ganska så tidigt mål från AIK och det var i powerplay. Andreas Hjelm åkte ut för tripping i slutet av den andra perioden vilket betydde att AIK fick börja den sista perioden i powerplay vilket man kunde utnyttja och göra 2-1 på. Resten av perioden var relativt jämn med ganska många chanser, SSK var riktigt nära i slutet av perioden att kvittera då man tog ut målvakten. Men SSK fick nöja sig med en uddamålsförlust. Jag är fortsatt nöjd med SSK, egentligen ska det inte gå att vara nöjd efter en förlust men det går inte riktigt att tänka så nu. SSK möter elitserielag efter elitserielag, och man står upp riktigt bra i samtliga matcher och har till och med vunnit två av de!

Jag vill inte peka ut Idoff men hade Hudacek stått i mål tror jag nog att vi kunde ha vunnit mot AIK också. Men jag ska inte ta något ifrån Sebbe Idoff som gjorde en mycket stark insats i målet! Men första-spaden blir nog svår för honom att knipa, men det känns skönt att ha en stabil målvakt som backup till Hudacek när serien drar igång.


Positiva punkter:


*Sebastian Idoff tar revansch och imponerar i kassen. Gör många fina räddningar och jag tycker nog att han var den bästa spelaren av alla.

*Julian Jakobsen fortsätter att visa klass. Han skapar många chanser på egen hand men också med hjälp av sina kedjekompisar. Han kommer bli gifitig i HockeyAllsvenskan!

*SSK gör återigen en bra insats mot ett elitserielag som är tippat ganska högt i elitserien.

*Slovenerna spelar fortfarande bra. Sepciellt Sabolic som nog var strået vassare än Jeglic idag. Jag gillar att Sabolic vågar tackla. Man måste sätta sig i respekt som spelare och det är Sabolic bra på!

*Backen Viktor Lööv ser också bra ut, nya storbacken på gång där? Han är ju lika gammal som mig. Riktigt bra!

Negativa punkter:


*Det negativa är att vi förlorar.

*Tekningar. TRÄNA TEKNINGAR, Strömwall! Där måste vi bli bättre.
Foto: Peter Rodmalm
Trots förlusten jublar jag, i alla fall lite grann. ;)


Man kan ju undra var AIK-supportrarna höll hus idag? 1500 var på plats på Hovet. Är inte det lite lite? AIK har många supportrar men herregud vad dålig publiksiffra. Det är pinsamt. Det var ytterligare ett tecken på att AIK-supportrarna endast bryr sig om när laget har något att spela för. Var samma visa när de låg i HockeyAllsvenskan och Division 1.

SSK hade runt 3000 personer på sin träningsmatch i Scaniarinken, dubbelt så mycket enkelt räknat. SSK har fler supportrar än många andra lag som verkligen brinner för klubben och det har vi bevisat många gånger förut!

Det var allt jag hade och skriva om. Just det, sen vill jag säga tack till Mikael Geiborg som hjälpte mig med online-rapporteringen! Många tack. Jag skrev så mycket att Twitter inte klarade av mer som ni kanske märkte i slutet, jag fick fortsätta på Facebook. :)
Dela

Onlinerapportering på Twitter!

Eftersom jag inte själv skulle vara på plats på Hovet försökte jag få tag på en som kunde hjälpa mig med rapportering och det visade sig vara svårt. Men nu har en tackat ja som kan hjälpa mig! Jag kommer ha direktkontakt med han över telefon så kommer jag skriva ner på Twitter vad som händer i matchen mellan AIK och SSK!

Jag brukar också köra på Facebook men denna gång är det bara rapportering på Twitter. Om du inte har ett Twitter-konto får du gå in och ordna det.

Hoppas på en bra match. Vi hörs på Twitter ikväll!

http://twitter.com/

Att göra ett konto på Twitter är skit enkelt. Du går in på twitter.com skriver in vad du heter samt mejladress och vad du vill ha för lösenord. Klart! Sedan söker du på alltomssk i sökfältet för att följa mig eller "follow me" som det heter på engelska.
Dela

Slutspurten - boka upp dig till resan!

Imorgon övergår vi från augusti till september månad. I september kommer en hel del roliga saker hända hockeymässigt. SSK arrangerar en väldigt stor hockeyresa till Uppsala. Det kan vara den största resan på väldigt länge. Så nu börjar alltså slutspurten för dig att anmäla dig till resan! Den fjärde bussen håller på att fyllas i nuläget och inte minst att väldigt många kommer åka upp med bil.

Jag kommer ihåg senast jag var uppe i Uppsala och såg SSK spela. Det var i kvalserien då Topi Jaakola vaknade till och gjorde två mål i den matchen, fler mål än vad han hade gjort under hela sin säsong i SSK. Hur som helst, den matchen vann SSK med 3-1. Då var det två bussar som hade rullat upp till Uppsala samt kanske en fjärdedel av sektion D-höger. Redan då sjöng vi ut Almtuna-supportrarna. Nu kommer det vara fyra bussar samt en hel sektion och fler kan vi bli!

Jag får rysningar direkt när jag börjar tänka på hur många SSK:are som kommer att vara på plats. Det här kommer bli en stor händelse för oss alla som åker dit.

Jag var inne igår och kollade och då var det 19 platser kvar på sektion D-höger. Den är snart helt smokad med SSK:are, det finns i princip bara platser kvar på rad 1. När den blir full fylls det också på med SSK:are på sektionen bredvid, D-vänster.

Men glöm inte bort bussarna som Ultras Telge anordnar till oss! Vill du åka med och hjälpa till att fylla den sista och fjärde bussen? Skicka då ett mejl till ultrastelge@live.se och skriv vilka personer du vill anmäla samt telefonnummer på samtliga. Det går också bra att ringa till Ultras Telge på 0762256617. Så det var inga konstigheter med det!

Vill du däremot sitta tillsammans med hundratals andra SSK:are så fixar du det på egen hand och tar också dig till arenan på egen hand. Och som sagt, välj sektion D-höger, och när den är full fortsätter vi med D-vänster!
Tryck här för att komma till sidan där du bokar biljett till matchen.

Vi ses den 16:e september! Matchen går på TV10 men nu väljer vi att stötta grabbarna på plats. Nu ska övriga hockeysverige få se hur bra supportrar vi egentligen är! Många kommer nog bli imponerade över oss genom TV-rutorna! ;) Vi é här, Vi é nu, Vi é SSK!

Så fortsätt boka!!!
Dela