Intervju med Nicklas Grossman

 
Matchen mot Almtuna var ju som alla vet Nicklas Grossmans sista match i SSK tröjan ( för den här gången). Vi lyckades få en pratstund med honom efter "backstage". Eftersom Nicklas inte hunnit medverka i intervjustafetten så använde vi samma frågor till honom.


När och var började din hockeykarriär?
"Jag började spela hockey i Gnesta när jag var sådär 8-9 år, i hockeyskolan, jag började ganska sent med hockeyn. Jag bodde i Vagnhärad så Gnesta var den förening som låg närmast om man ville spela hockey". Nicklas berättar vidare att han spelade med Gnesta till han var 13 år, då började han spela pojklagshockey i SSK. Han var sedan tillbaka och spelade i Gnesta när han var ca 15 år, men kom sedan in på hockeygymnasiet så då var det spel med SSK som gällde. Nicklas hann också med att spela tv-puck och JVM innan han vid 19 års ålder blev draftad av Dallas.


Har du hållit på med någon idrott? vilken i så fall? Vilken förening representerade du då?
"-Jag har spelat fotboll till jag var ungefär 15 år men när jag kom in på hockeygymnasiet så blev det naturligt att sluta med fotbollen. Jag spelade i Västerljung och som tränare hade jag Christer Stålgren ( som förövrigt är en 'äkta' SSK:are och har säsongsbiljett sen många år tillbaka)".


Vad tror du att du skulle ha hållit på med om du inte blivit hockeyspelare?
"-Då hade jag nog blivit brandman som farsan.Kamratskapen inom yrket påminner mycket om kamratskapet inom hockeyn", säger Niclas.


När du spelade i SSK förra gången var du ute och var " ambassadör" för SSK i föreningar runt om i Sörmland. Är det något som dina föreningar i NHL arbetar med och på vilket sätt i så fall?
"-Det arbetar vi mycket med", svarar Nicklas. Varje förening har en avdelning med anställda som arbetar med att hitta 'uppdrag' åt spelarna. Det kan vara sponsoruppdrag, att spela golf tillexempel. Det kan vara att visa upp sig på olika ställen för att skriva autografer.
"-Det roligaste är ända att vara ute bland barn och vara med på träningar i de olika lagen runtom i staden. Det finns många små föreningar och hockeylag. Det är så viktigt att kunna ge tillbaka till fansen för det stöd vi får", avslutar Nicklas.


Vad gör du när du kopplar av från hockeyn?
"-Under säsongen gör man inte så mycket annat än vilar och äter rätt för att fylla på energinivåerna. En och annan bio blir det väl också", säger Nicklas. På sommaren, när man är hemma blir det att träffa nära och kära. Att fiska är också något Nicklas försöker ägna sig åt när han är hemma i Sverige, då helst i Trosa skärgård".

 
 
 

Vi tackar Nicklas för intervjun, önskar honom lycka till och hoppas att få se honom i SSKdressen någon gång i framtiden.


 /Björn och Ing-Marie 

Dela

Början på en ny segersvit?


Det var inget bländande spel i inledningen av SSK . Almtuna stog för de vassaste chanserna i början av matchen. SSK gnetade sig dock in i matchen och tog över spelet mer och mer. Den nykomponerade kedjan med Billberg, Engström och Read har väl inte riktigt samma speed som den första kedja vi hade för några matcher sedan men det kan nog bli bra ändå. Billberg är skridskostark och faktiskt en utav våra snabbaste spelare, Engström sliter och jobbar hela tiden och är stark i närkamperna, både vid sarg och framför mål och Read ger sig aldrig. Idag stod den här kedjan också för 2 mål (Read och Engström) och en assist på Engström.
Almtuna stod för några farliga chanser men det kändes aldrig riktigt oroväckande ändå. SSK:s spel var tyngre och kändes rejälare. 


Den kedja som startade bäst var ända Robert Carlsson Ziga Jeclic och Damien Fleury, det var också dom som fick göra första målet. Ett snyggt skott i krysset av Damien Fleury med assist av Hjelm och Jeglic.
Det verkar som om den kommunikationen i den kedjan fungerar, där Robert Carlsson är "kraftpaketet" , Ziga Jeglic är grovarbetaren och Damien Fleury gör målen. Upplever att Jeglic har gått fram oerhört mycket sedan förra säsongen, han kanske inte är den målgörare han köptes för att vara, men istället har han blivit en spelare som sliter och jobbar i varje match och gör mycket "skitgöra".


Det här var en match som SSK skulle vinna med tanke på tabellläget och kompetensen i laget. Men det finns inga lätta matcher i denna serie, alla kan i princip slå alla om laget har en bra dag. Idag vägde dock Almtuna lite för lätt och SSK kunde vinna med 4-1. Målen gjordes av Damien Fleury 1-0, Matt Read 2-0, Jonas Engström 3-0 och Fredric Andersson 4-0.
Synd att Almtuna hann göra 4-1 innan slutsignalen. Sebastian Idoff hade varit värd att hålla nollan idag, han gjorde återigen en strålande insats sett över hela matchen.


Nu rullar SSK förhoppningsvis igång en ny segersvit. Hur många segrar ska det bli den här gången?

/Björn och Ing-Marie 

Dela

Almtuna kommer på besök


Nu är det dags för SSK att studsa tillbaka efter förlusten mot Malmö, en förlust som var lite väl stor om man ser till spelet.


Almtuna ligger på 12:e plats farligt nära det nedre kvalstrecket. Almtuna har varvat bra matcher med mindre bra resultat. Man vann hemmamötet mot Oskarshamn i fredags med klara 4-1 och kan väl kanske vara lite stärkta av det.
Almtuna har i dagarna gjort klart med Mike Lundin en NHL back som tillhör Ottawa Senators, Lundin är kontrakterad för två månader.
Som alla vet så spelar också Jhonas Enroth för Almtuna. Det har ju varit delade meningar om hur SSK skulle agera när Enroth uttalade att han ville spela med SSK. Personligen tycker jag att SSK agerade helt rätt, vi har två målvakter som båda är bättre än Enroth.


Skadeläget i SSK ser bättre och bättre ut, Bergin är åter i spel och Lööv är inte heller långt från spel säger Strömwall på SSK:s hemsida. Nu när vi har fått tillbaka så många spelare är det istället konkurrens om platserna, något som vi får hoppas inverkar positivt på spelarna.
Niclas Grossman gör sin sista match i SSK tröjan(för den här gången), han har tillfört stabilitet till laget som förhoppningsvis ger ringar på vattnet i kommande matcher.


Så alla SSK vänner ta er till Templet och hylla Grossman för de här matcherna han spelat.


Sjung högt för vårat kära SSK.


Nu påbörjar vi en ny segersvit


/Björn och ing-Marie

Dela