Sparkregeln har äntligen ändrats

Bedömningsregeln om det är spark eller inte har äntligen försvunnit. Idag kom man, enligt Sportbladet, överens om att man kommer tillåta alla mål som tar på skridskon och in i mål även om det är spark. Jag misstänker att det är många skilda åsikter angående just detta men personligen tycker jag om det skarpt. Anledningen varför jag gillar det är att vi får bort alla tveksamma situationer och vi slipper bli förbannad på att domaren har "bedömt" något fel. Det blir färre domarskandaler (eller, ja...vi kan hoppas på det).
 
Jag har hela tiden tyckt så här om den här regeln. Och jag förstår inte varför det dröjt så här länge innan man ändrat reglen. Men här är de två regelalternativen som jag anser bara borde finnas:
 
1. Har pucken kontakt med skridskon så ska målet dömas bort. Nolltolerans alltså. Pucken får inte gå i mål via skridskon.
 
2. Eller den regeln som införts nu: Alla puckar som går på skridskon och in i mål kommer att godkännas oavsett om det är spark eller inte.
 
Det är de två reglerna som jag tycker det borde finnas att välja bland. Bedömningsregler är det värsta jag vet. Domaren kan se det på ett sätt medan fler ser det på ett annat sätt. Det känns som lotteri då. Fast så klart kan vi inte komma ifrån alla bedömningsregler. Det fungerar inte. Men just den här regeln är ganska enkel att ändra så att man just kommer ifrån det.
 
Så jag välkomnar den nya sparkregeln varmt! In med pucken i mål bara. Oavsett om man sparkar in den. Pucken ska i mål bara. Det är det som räknas!
Dela

Träningsmatch nr 5: Altmuna - SSK

Då är det match igen. Imorgon åker SSK upp till Uppsala för att möta Almtuna som tippas väldigt långt ner i tabellen av många "experter" och andra tyckare. Och jag håller också med. Almtuna har, om man ser till pappret, inte en realistisk chans att nå play off. Men det roliga är att det är hockey och det är en allt bra konstig sport ibland. Skrällar har vi sett förut. Jag får se imorgon om jag ändrar min uppfattning om Almtuna.
 
Ni vet hur det gick det senast mot Västerås. Om inte är det bara att läsa det förra inlägget på bloggen. Nu är det ny match och nya förutsättningar. Allt kan hända som vanligt och det är det som är så förbannat spännande! :) Vad får vi se imorgon? Kommer Sebastian Idoff spika igen kassen och verkligen visa vilket monsterkliv han tagit i sin utveckling sedan han kom till SSK. Ska Damien Fleurys första mål komma? Ska Fredde Andersson fortsätta göra mål och kommer Robban Carlsson visa att han är den där ledande spelaren på isen som han var mot Västerås?
 
Frågorna är många. Vi kommer förhoppningsvis ha svar på de alla frågorna imorgon runt 21-tiden.
 
Spelare som saknas inför morgondagens match: Jacob Dahlström, Mattias Carlsson och Fredrik Sonntag.
Annars mönstrar SSK fullt lag.
 
Inte så mycket mer att skriva. Jag kommer vara på plats i Gränbyhallen. Rapporter kommer som vanligt på Twitter @alltomssk och skriver kanske lite på Facebook-sidan i periodpauserna. Så följ mig på Twitter och gilla Facebook-sidan så syns vi där.
Dela

Seger i Enköping

Första träningsmatchen jag såg på plats den här säsongen och det kunde inte ha slutat bättre. För SSK tog sina första vinst på försäsongen och sände en positiv signal till alla SSK-supportrar. Som jag tidigare har skrivit på bloggen så tycker inte jag i alla fall att man ska såga eller hylla laget för stort under försäsongen. Men det var så klart en del som var positivt i spelet idag, så klart.
 
*Om vi börjar med det vi hade där längst bak. Anton Forsberg. Han gjorde en bra match och imponerade på mig. Under den första perioden tyckte jag dock att han kändes lite osäker, han var inte trygg i målet. Det var många puckar som studsade ifrån honom och han var inte riktigt vän med pucken. Däremot i andra och tredje perioden höjde han sig rejält och spelade precis som en JVM-vinnare ska spela. Han stod för många bra räddningar i matchen trots att försvaret stundtals var bedrövligt. Det var Anton Forsberg som räddade oss idag. Utan hans spel idag hade vi aldrig vunnit.
 
* Vi fortsätter med det positiva. Anfallet ser bra ut. Idag kändes det som man körde på bra. Man hade bra fart under rören, framförallt i mittenperioden där man öste på för fullt och vissa stunder fick inte Västerås ens låna pucken. Robert Carlsson var lika mycket kung på isen idag som när han presenterades på ispremiären. Robban bjöd även på några härliga tacklingar. Fredric Andersson också bra. Likaså Johan Andersson. Fleury har inte fått det att lossna än men jag lovar, det är bara en tidsfråga. Han hade många fina finter idag i Bachohallen men tyvärr lyckades han inte med att ta det hela vägen i mål. Fleury är en spelare vi kommer få stor nytta av. Han kommer ösa in poäng. Det tror jag absolut. Många forwards var bra i matchen och nu börjar man se lite riktigt matchtempo!
 
* Det negativa. Ja, vad gissnar ni på? FÖRSVARET! Det är den stora negativa punkten jag kommer ta upp i den här texten. Nu vill jag inte låta allt för bitter men stundtals såg det bedrövligt ut. Man kladdade med puck och när man väl hade pucken i egen zon stressade man bort den till en Västerås-spelare. Allt i försvaret var ju inte negativt, jag gillar det jag ser av Mike Bergin, han känns hästlängder bättre än Kurt Davis. Även Robin Press gjorde en bra match, han fick ju även måla. Det är tyvärr för mycket slarv i försvaret! Det är något vi måste få i ordning på innan serien drar igång. 
 
Det är allt jag har att skriva nu. Bara en träningsmatch men så klart skönt med seger. Nästa match spelas i Uppsala mot Almtuna och även den matchen kommer jag förmodligen se på plats. Så då får vi se om de kan göra en lika bra match igen. 
 
 
 
 
Dela