Julius Hudacek i mål ikväll

Fick reda nu av Johan Strömwall att han väljer att ställa Julius Hudacek i mål ikväll mot Almtuna. Överraskande? Nej. Mycket väntat. Hudacek gjorde en riktigt bra match nere i Ängelholm och när han spelar så bra är det bara onödigt att chansa på något annat, speciellt i det skede serien är inne i nu.

Ikväll kan det vara tack och god natt för den här säsongen. Det kan också vara ett glädjerus då vi går upp på play off plats. Jag hoppas det sistnämnda händer.

Jag hoppas det blir ett välfyllt Tempel ikväll. Om det här är sista matchen så förtjänar SSK ett "tack för säsongen" från oss supportrar. Visst, det har inte gått som vi väntat oss men många spelare har utvecklats enormt mycket och vi har en målvakt som stått på huvudet i många matcher.

Chansen finns att Hudacek stannar kvar i SSK. Ingenting är klart. Men skulle han få ett elitseriekontrakt så är risken stor att han lämnar oss.

Men som sagt, play off chansen finns och vi kan genom det nå kvalserien. Så jag vet inte riktigt varför jag sitter och snackar om att vi ska tacka för säsongen redan ikväll. :)

Vi ska till play off!
Dela

Ikväll kan vi nå play off

Ikväll spelar SSK sin 51:a match för den här säsongen vilket betyder den näst sista matchen i grundserien. Almtuna är motståndaren som vi ska tampas med ikväll. Almtuna kommer till Scaniarinken med en vinst i ryggen mot Bofors. Att Almtuna vann över Bofors hemma var en skräll men ändå bra till viss del för SSK. Almtuna såg till att Bofors fortfarande inte är klara för kvalserien och ikväll möter Bofors SSK:s streckkonkurrent, Oskarshamn.

Streckstriden ser ut enligt följande...

6. Malmö 78p
7. Oskarshamn 77p
--
8. Södertälje 75p
9. Mora 74p

Det är minst sagt en spännande avslutning som väntar. Vid SSK-vinst idag mot Almtuna kan vi avancera upp på sjundeplats och putta ned Oskarshamn men vi måste ha hjälp från Bofors och det är en realistisk chans att det händer.

Tack vare att Almtuna vann mot Bofors är man inte klara för kvalserien än. Så Bofors kommer gå för fullt mot Oskarshamn. Drömmen skulle vara att Oskarshamn tappade alla poäng mot Bofors ikväll samtidigt som SSK kniper alla poäng hemma mot Almtuna. Då kliver SSK upp på play off plats och får möta ett kvalserieklart Bofors på fredag som inte har någonting att spela för.

Men nog om det här nu. Jag har skrivit mycket om just detta så jag tror ni förstår.

---

Sett till papperet bör SSK vinna ikväll mot Almtuna men då måste SSK visa den rätta inställningen och allvarligt talat så tror inte jag det kommer bli några problem för SSK-spelarna att visa en bra inställning ikväll. Det är så mycket att spela om så varenda spelare kommer inse allvaret och köra järnet.

Tre poäng är ett måste ikväll annars blir det förmodligen inget play off spel för vår del.

---

Gustav Björklund är fortfarande borta från spel men utöver det finns inga skavanker i laget förutom långtidsskadade Stefan Bemström.

Vem som kommer stå i mål är oklart fortfarande. Ska Strömwall gambla lite och slänga in Idoff i kassen, vågar Strömwall det? Nja. Det är ett vågat drag om han nu gör det. Mitt tips faller på att Hudacek kommer stå i kassen igen.

---

Gratis entré på hemmastå samt gratis entré för barn upp till 16 år med medföljande förälder. Det här är en hyperviktig match. Stötta laget på plats i sista hemmamatchen under grundserien! Nu gör vi allt vi kan för att nå play off.

---

Andra matcher idag...

Oskarshamn-Bofors
Leksand-Rögle
Tingsryd-Sundsvall
Västerås-Troja
Borås-Örebro
Malmö-Mora

Matchstart 19.00.
Dela

Emil Lundberg förlänger med SSK!

Idag på eftermiddagen kom beskedet från SSK att man har kommit överens om en förlängning med 18-åringen Emil Lundberg. Han skrev på ett kontrakt som är 1+1 år långt.

Jag blev riktigt glad när jag fick reda på det här. Emil Lundberg är fostrad i SSK och har ett hjärta för klubben. Han har också utvecklats enormt mycket under säsongen. I början av säsongen var inte Lundberg något speciellt men hans utveckling har pekat rakt uppåt och är nu en av de ledande spelarna i SSK trots sin unga ålder.

Det här är en perfekt spelare att bygga ett lag kring. En nyckelspelare med andra ord. Om jag ska vara helt ärligt trodde jag inte att Emil Lundberg skulle förlänga med SSK. Jag trodde det skulle finnas elitserieklubbar som var med och högg på honom, och det kanske det var, men Emil valde SSK och det känns rätt. Han är bara 18 år gammal och en eller två säsonger till i SSK skadar verkligen inte.

Jag ser fram emot och se han nästa säsong. Förmodligen kommer han bara fortsätta att växa. Lyckas Nygårds förlänga med fler unga spelare som utvecklats under säsongen kan det bli riktigt roligt nästa säsong.

Bra jobb av Nygårds.
Dela