Hoppet lever och SSK måste börja plocka 3-poängare

Bloggen har varit dålig uppdaterad på sistone men det beror absolut inte på att SSK har förlorat matcher utan helt enkelt att jag inte haft tiden. Men nu är jag tillbaka! Och imorgon väntar hockeymanifestationen, en gratismatch som spelas i Templet mellan SSK och Karlskrona.

Men nu till lite tankar jag har om läget i tabellen...
 
Tittar man på tabellen så förstår man att det måste till något extra för att nå playoff om inte ett mirakel. Vi har sex poäng till godo på Björklöven som ligger på 13:e plats och sedan har vi elva poäng uppåt mot Oskarshamn som innehar den sista playoff-platsen. Jag kan inte säga att jag tror att SSK kommer klara playoff men hoppet lever fortfarande och det är det som driver mig att fortfarande ha kvar förhoppningen om att nå playoff. Drömmar ska man ha och jag tror det är alla SSK:ares dröm just nu. Att ta sig till playoff. Och en dröm ger man inte upp så länge hoppet lever. Så är det bara. Och frågar ni spelarna så är det ingen tvekan: De ska vinna varje match som återstår. Det är målet. Det kommer förmodligen krävas runt 72-75 poäng för att nå playoff. Det gör att SSK måste vinna minst 7-8 matcher av de 11 som återstår. Och då är det trepoängare vi pratar om, inte vinst efter övertid eller straffar.
I senaste matchen mötte SSK ett väldigt formstarkt Mora på hemmaplan. SSK lyckades knipa en pinne i den fajten med dalmasarna. Jag såg inte matchen men överlag ska SSK ha gjort en bra match med tanke på hur många spelare man hade borta pga. skador/sjukdomar.
 
Men nu, imorgon. Då SSK som sagt möter Karlskrona i årets hockeymanifestation i Scaniarinken så får SSK tillbaka TRE st. spelare. Det är Johan Andersson, det är Philip DeSimone och det är Jason Gregoire! Personligen tycker jag att den sistnämnde är den spelaren vi har saknat mest även om Johan Andersson kommit igång riktigt bra nu på slutet och att Philip DeSimone gör mycket bra saker både defensivt och offensivt.
I och med att alla de här tre spelarna kommer tillbaka så kommer SSK får ny energi och man kommer få en bättre kvalité på spelet - så klart. Lägg därtill att publiken också kommer skapa ny energi till spelarna imorgon så jag tror vi kan räkna med ett SSK-lag som är fyllda av energi och kommer köra järnet ifrån start. Karlskrona har inte imponerat spelmässigt de senaste matcherna men ändå lyckats i ständig takt ta poäng, precis som ett topplag gör. Spelar SSK med samma fart och samma intensitet som i de senaste hemmamatcher har jag väldigt svårt och se Karlskrona ska ta poäng ifrån oss. För kom ihåg, senaste hemmamatchen mot Rögle, då mötte vi ett väldigt bra lag, Rögle är förmodligen det bästa laget i serien för tillfället. Skånelaget har kommit igång rejält. Men Karlskrona är fortfarande ett riktigt bra lag men inte fullt lika bra för tillfället som Rögle är. Därför tror jag SSK kan ha en riktigt bra chans imorgon!
 
Och kom ihåg. Drömmen är playoff. Överge inte drömmen så länge hoppet lever.
Nu kör vi! Imorgon fyller vi Scaniarinken!
 
Sebastian Idoff i mål - igen. Förstaspaden är hans numera och det glädjer mig med tanke på det spelet han har visat upp.
Dela

Vilket spel, vilket lag, vilken vinst!

Det har spelats åtta stycken matcher sedan Andreas Johansson tog över Sportklubben som huvudcoach. En match ger jag de underkänt i och det var i Almtuna borta där Almtuna förövrigt var jäkligt bra och det har Almtuna inte minst visat mot andra lag i serien också. Men annars så har spelet varit bra, vissa matcher riktigt bra. Så bra att man börjar undra om det är samma lag som står på isen som spelade året 2013. Skillnaden är att det är Andreas Johansson som coachar laget nu. Och han har lyckats med något som de förra coacherna inte lyckats med.
Man ska inte underskatta ett tränarbyte för det som Andreas Johansson har gjort trodde få var möjligt. SSK spelar, som jag skrev innan, som ett topplag. Man styr och ställer i princip varje match sedan Johansson kom till SSK. Undantaget var Almtuna borta då man inte alls var där men annars har det varit ett imponerande spel ifrån SSK. Mot Västerås så spelade man ut Västerås i fem mot fem-spelet. Trots det förlorade man. Men det vet vi redan vad det berodde på.
 
Idag mötte man Asplöven. Och vad gjorde man? Jo man körde över Asplöven. Totalt. 7-2 skrevs slutresultatet till och SSK kunde ta tre sköna poäng efter den blytunga förlusten i Västerås där vi borde tagit tre poäng. Men det finns inte tid för att blicka bakåt. Jag ser framåt bara. Precis som laget.
Det var fantastiskt kul och se SSK spela idag. Man spelade med fart och stoppade Asplöven tidigt i sina uppspel, Asplöven fick ingen arbetsro. Man gjorde sju mål och det var sju olika målskyttar!
 
Hoppet om play off lever. Och så länge det lever tänker jag inte sluta tro på mitt lag! För nu spelar man riktigt bra ishockey.
 
Johan Andersson. Det är en spelare jag vill hylla lite extra en sådan här dag. 7 poäng på de senaste 4 matcherna imponerar. En spelare som var tänkt som skulle producera poäng men som inte lyckats. Har det lossnat nu?
 
Glädje! Bild efter vinsten mot Oskarshamn borta. Men skadar inte att se igen!?
SSK-fansen!
 
Men viktigaste av allt nu: Andreas Johansson måste se till att killarna i laget fortsätter att vara ödmjuka inför sina matcher. Man får absolut inte sväva iväg och tro att man är bättre än något lag på förhand. Alla ska ge 100 % i varje match. Och alla ska se varje match som en final. Lyckas Andreas Johansson med det - då kan det här bära längre än vad många tror.
 
Forza Södertälje SK!
Dela

Johan Jonsson hade tur

I matchen igår mot Västerås var det bara inte förlusten som var oerhört tung för SSK utan även att man fick en skada på sin viktigaste back (enligt mig). Johan Jonsson är chefen i försvaret och han är viktigare än många tror. Det är bara och se vilken skillnad det blev att ha inne Tomas Bokros istället för Johan Jonsson.
Det var en befarad hjärnskakning på Jonsson men enligt information som kommer ifrån länstidningen så ska Johan Jonsson ha haft tur och verkar inte fått någon hjärnskakning men han har lite ont i huvudet och ska ta det lugnt.
 
- Det är aldrig bra med smällar mot huvudet, såklart. Men Thomas (Avenbrand, SSK:s sjukgymnast) bedömde det som att det kunde gått mycket värre. Huvudet slog aldrig i plexit och tog stopp, utan det följde liksom med i rotationen när jag fick smällen. Jag hade tur, Johan Jonsson till LT.
 
Jonsson blev tacklad av Viktor Mårtensson i Västerås på ett fult sätt. En solklar huvudtackling som ingen av de tre randiga nissarna på isen såg. Nu är dock tacklingen anmäld och det kommer resultera i avstängning för Mårtensson. Hur länge det blir är dock oklart.
Så vi får se vad som händer. Men Johan Jonsson behövs på isen och man hoppas han kommer tillbaka till spel så snabbt som möjligt.
Dela