Vecka 39: Hur gick det?

Varje söndag tänker jag skriva ner på bloggen här hur det har gått för SSK i matcherna samt vilken placering i tabellen man har. Och med SSK menar jag givetvis inte bara A-laget utan även J18 och J20. Så hur har det gått den här veckan? Kolla här.
 
A-laget
Karlskoga - SSK 3-0
SSK - Leksand 2-3
Örebro - SSK 4-2
 
0 poäng av 9 möjliga.
14:e plats i tabellen
 
J20
SSK - Frölunda 4-7
SSK - Rögle 4-7
SSK - Malmö 4-1
 
3 poäng av 9 möjliga
5:e plats i tabellen
 
J18
SSK - Nynäshamns IF HC 5-1
Flemingsbergs IK - SSK 3-7
 
6 poäng av 6 möjliga
1:a plats i tabellen
 
Hur såg det ut förra veckan? Kolla in här>>
 
/Victor
Dela

Förlust mot Örebro

Ja vad ska man säga förlust igen och vi är fortfarande sist i tabellen. SSK glimtade till stundtals och Idoff gjorde en klart godkänd insats i målet. Nog fanns viljan att vinna men bristen på kunskap lyser igenom. Det saknas ibland konstruktiva idéer i uppspelen antingen blir det icingpuckar eller också är det för långt mellan lagdelarna så att chanserna rinner ut i sanden.

Det fanns ändå saker som har blivit bättre men som kan förbättras ännu mer. Försvarspelet såg idag stabilare ut än på länge inte så stressat. Men passningarna ur egen zon måste förbättras avsevärt, det är grunden för  ett bra anfallsspel. En annan sak som saknas i försvarsspelet är att SSK måste bli  tuffare mot motståndarna framför eget mål. Idoff blev vid flera tillfällen lämnad ensam med motståndare. Örebros två första mål var returer som sedan blev mål, där i det här fallet, Patrick Yetman fick trycka in returerna.

Vi skjuter för lite och ibland vid fel lägen men idag så vann vi ändå skotten i andra och tredje perioden.

Tekningsprocenten måste också höjas avsevärt, vunnen tekning i anfallszon leder oftast till målchans och ju fler målchanser man får borde man ju göra fler mål, eller?

Nej nu är det slut på "gnällverkstan" för idag.

Fanns det inget positivt i denna förlust då ? Jo då såklart, det finns de som sliter och kämpar i alla lägen. Törnberg blir bättre och bättre, hoppas bara att de smällar han fick i dag inte leder till skador och bortovaro. Engström är en spelare som tagit ett ordentligt kliv framåt. Han jobbar och sliter i varje byte och är nog väldigt jobbig för motståndare att möta. Henry ser stabilare ut för varje match. Djuse går också från klarhet till klarhet.

Tänker inte såga spelare, kanske till mångas förtret, men tror inte att saker blir bättre av det.

Nej nu ser vi framåt och hälsar Calle Hagelin och Matt Read välkomna till SSK , må eran energi och spelkunnande frälsa oss trogna SSK: are och hjälpa oss upp ur bottenträsket.

  /Ing-Marie och Björn
Dela

"Read spelar med mycket fart"

Carl Hagelin vet ni alla att han är otroligt snabb på skridskorna. Matt Read är en annan som också är snabb. Kan ni tänka er hur fort det kommer gå om man sätter Hagelin och Read på varsin sida av centern? Det skulle gå undan! Och det kanske blir så att de två får spela i samma kedja.
 
Matt Read finns att hitta på Youtube. Här är ett highlights-klipp från Matt Read föregående säsong där man får se många mål från hans klubba. Observera farten han har och sedan gillar jag också att han är rightare. Sedan så skjuter han från alla håll och kanter. Precis som en kanadensare brukar göra.
 
Så här beskrivs Matt Read på Eliteprospects:
Duktig tvåvägscenter som även kan spela ytterforward. Read är riktigt snabb på skridskorna och spelar med mycket fart. Är rätt liten, men skyr inte trafik utan gillar att gå rakt på mål. Skjuter och passar bra.
 
Den beskrivningen passar rätt bra in när man ser honom på det här klippet. Nu vill vi bara att han visar upp samma spel i SSK-tröjan!
 
 
Welcome to Södertälje SK, Matt Read!
 
/Victor
Dela