Västerås away


Då var det dags för SSK att bege sig till Västerås för den sista bortamatchen innan uppehållet. Den här säsongen har SSK plusstatistik på Västerås och vi får hoppas att det fortsätter. Vi har väl ett mentalt övertag i alla fall. Det är också en chans för SSK att hålla ställningarna poängmässigt till lagen bakom.


Hur ska SSK vinna mot Västerås i dag då? Det gäller för SSK att spela smart försvarsspel när Västerås kommer i sina anfall. Ett avbräck på baksidan är dock Jonatan Nielsen som åkte på en hjärnskakning i matchen mot Djurgården, och blir borta ca 2 veckor. Emil Djuse har känning av sin axel och är tveksam till spel, säger Johan Strömwall till LT i dag. Backarna kan få det kämpigt idag , men det gäller för forwards att hjälpa till i försvaret också, fortsätter Strömwall.


Men vi har ju sett detta lag kriga sig till segrar förut och med den moralen som finns i laget ska det inte vara en omöjlighet idag också.


Så har du chansen ta dig till Västerås och stöttat vårat kära SSK till en ny seger, en seger som skulle innebära ett stort steg mot kvalserien.


/Björn och Ing-Marie

Dela

Vi har nu kommit till Mr SSK i intervjustafetten

Det har som sagt tagit lite tid att få till en intervju med Robban men här kommer den och här är frågorna vi ville ha svar på.


Vad tror du det beror på att du är så populär?
När och var började din hockeykarriär? Hur kom det sig att du började med hockey?
Har du hållit på med någon annan idrott? vilken i så fall? 
Du spelar ju rätt fysiskt, har du nån gång under din karriär varit långtidsskadad?
Vad gör du när du kopplar av från hockeyn?
Frågan från Damien: hur många timmar tillbringar du på gymmet varje dag( han har sett dig minst 2 gånger varje dag).

 

Vi träffade Robban efter matchen mot Oskarshamn, humöret i spelargången var väl inte helt på topp en sån här kväll.


Vi började med att visa ett foto för Robban som understryker hans popularitet. När vi hade bestämt möte med Robban första gången så hade han ju oturen att få hjärnskakning, vi hade vid tillfället den här grabben med oss som vi hade sprungit på uppe i arenan. Han har alltid "14"skrivet på kinden vid match.

Hugo Gillner, ett av Robbans absolut största fans


Angående sin populäritet så tror Robban att mycket beror hans långa karriär i SSK samt den spelstil han har, att han går in i situationer och inte kliver undan.


Robban berättar att han började med hockey när han var ca 6 eller 7 år, han började i den sedvanliga skridskoskolan för att sedan fortsätta i pojklagsserien.Han har ju som alla vet i stort sett bara representerat SSK under hela sin hockeykarriär.
Robban berättar också att han som många andra även spelat fotboll men att han slutade rätt tidigt redan när han var i 11- eller 12 års åldern sedan har det bara varit hockey.


Det kändes ju lite konstigt att vi hade skrivit frågorna till Robban precis när han under matchen blir skadad och för att sedan ha sin längsta skadeperiod under karriären. Anledningen till att han har klarat sig så bra tror han beror på att han är så bra grundtränad. Han berättar vidare att han har haft Inge Johansson som fystränare och han är en bidragande orsak till att Robban har så bra grundfysik.
Kan också tilläggas att Robban medverkar i en instruktionsfilm som Svenska Ishockeyförbundet gjort.Han medverkar i avdelningen "Praktisk styrketräning" där han visar olika styrketräningsövningar.


När Robban är ledig umgås mycket med sin dotter.Det är också viktigt med vila och återhämtning mellan träning och matcher, säger Robban. På somrarna tycker han dessutom mycket om att spela golf och tennis.


På frågan från Damien svarar Robban så här: "-Ja jag tycker om att träna mycket, lite för mycket ibland faktiskt. Före varje ispass vill jag ha lite fysträning och inriktar mig på olika muskelgrupper vid olika tillfällen". Robban fortsätter, "-Det kan som sagt bli lite för mycket ibland, har lite svårt att hejda mig, det kan t.o.m finnas risk att man tränar sig ur form istället för i form. Så svaret på frågan är väl 2-3 gånger per dag," avslutar Robban.


Robban skickar vidare stafettpinnen till Tony Lagerström.


Vi tackar Robert Carlsson för intervjun

 

/Björn och Ing-Marie

Dela

SSK mot Djurgården i fullsatt Tempel

Imorgon är det en av de viktigaste matcherna vi har framför oss. Och det är väl inget lag som helst som står som motståndare. Det är Djurgården som är på besök och alla biljetter som man kan förboka via Ticnets hemsida till den här matchen är slutsålda. Men har du ingen biljett så ta dig till arenan ändå för det kommer säljas biljetter på plats. Men inte hur många som helst, så klart.
 
Som sagt, det här är den viktigaste matchen vi hittills har spelat den här säsongen. Vid vinst och det börjar lukta kvalserien och vid förlust så närmar sig Djurgården med stormsteg, då har de bara sju poäng upp till oss. Och det...det får inte hända!
 
Glädjebeskeden. Anton Forsberg som storspelat match efter match är förmodligen tillbaka imorgon i målet. Backarna Emil Djuse och Mike Bergin är med och kör.
 
Vår förstakedja med Ziga Jeglic, Damien Fleury och Michael Nylander är och kommer bli enormt viktig imorgon. De avgjorde senaste hemmamatchen och de kan faktiskt avgöra den här också. Speciellt har den här kedjan verkligen dominerat i numerärt överläge. Där är de bäst. Tror det är den bästa PP-kedjan i serien.
 
Jag har inte så där jäkla mycket tid att skriva så mycket mer än så här. Fullsatt imorgon som sagt. Kom i tid och kom tokladdad som en riktig Telge-tok! Imorgon vinner vi tillsammans.
 
Laget ger allt på isen och vi ger allt på läktaren - där har vi det vinnande konceptet.
 
Framåt Södertälje Sport! Vi ska ta tre poäng. Så enkelt är det.
 
/Victor
Dela