Viktig bortaseger


Det var tre viktiga poäng som SSK plockade med sig hem från Västerås. Det var en match där båda lagen bytte chanser med varandra i början men Västerås hade ändå ett visst tryck. Det är första matchen för lånet från AIK Chirstoffer Aspeqvist och han sköter sig riktigt bra. Sebastian Idoff får förtroendet att vakta målet idag vilket han gör med den äran. Formationen Read-Hagelin -Fleury fortsätter att leverera och gör också 1-0 målet med Fleury som målskytt.


Andra perioden har dock ett litet omvänt scenario där SSK står för trycket och Västerås gör målen och vänder till 2-1. Det börjar nu bli grinigt och tacklingarna och efterslängarna avlöser varandra. Domaren gör väl heller inte sin bästa match men är ändå ganska konsekvent i sina felbedömningar. När det har gått ca 15 minuter blir huvuddomaren skadad och matchen fortsätter med att linjemännen dömer färdigt matchen. Det blir rätt avslagen hockey efter det.På det hela taget en ganska tråkig andra period. 


Trots den hawaiihockey som spelas så blir den tredje perioden ändå betydligt roligare. Återigen tar sig SSK-spelarna samman och lyfter sig själva i kragen. Emil Lundberg gör 2-2 i pp, Matt Read gör 3-2 och Fleury gör sedan 4-2 i öppen kasse.

Smolket i bägaren är väl att Hagelin tvingas utgå med axelskada och Johan Andersson med ryggskada. Det är bara att hoppas att dessa skador är av den lättare arten.


Vi klättrar ännu ett par platser i tabellen, det börjar ordna till sig kan man säga.

/Björn och Ing-Marie 

Dela

Matt Read - vilken lirare!

Matt Read har verkligen kommit in i SSK på ett bra sätt och givetvis har det hjälpt mycket att Emil Billberg fanns med i laget eftersom de två känner varandra väldigt bra sedan juniortiden i USA.
 
När det kommer över lockout-spelare till Sverige och allsvenskan och målet är "att hålla igång" så förväntar i alla fall inte jag mig någon tokkörning eller att man jobbar stenhårt hem. Jag vet att man ska göra det men det är sällan lockout-spelare som inte har haft någon koppling med laget/klubben tidigare gör det. Men Matt Read är ett undantag. Han har aldrig tidigare spelat för SSK utan kommer mer hit för att hålla igång och spela hockey medan NHL-lockouten fortsätter där borta. Och som han gör det!
 
Han jobbar verkligen sten hårt i varje byte och det bästa av allt: Han har fått övriga spelare att lyfta flera nivåer (även Hagelin ska ha cred för det).
 
Matt Read spelar med ett stort hjärta. Man tror ju att han är SSK:are från början. För han visar exakt det vi supportrar vill se. För att ta några exempel: I matchen mot Oskarshamn borta så tappade SSK pucken i mittzon och en Oskarshamn-spelare kom helt fri med Anton Forsberg i mål. Read är ganska långt efter men han jobbar STENHÅRT tillbaka och man ser verkligen hur jäkla hårt han kämpar för att komma ikapp Oskarshamn-spelaren och han gör det och bryter precis i skottögonblicket. Det är sådant man älskar att se som supporter! Det är det som gör att jag just skriver om Matt Read nu.
 
Matchen igår mot Västerås. Matt Read gör det avgörande 3-2 målet, han rundar målvakten och får in pucken på något konstigt jäkla sätt, men pucken gick i mål och såg ni glädjen efter målet? Vilken glädje Matt Read visar! Han var nog den lyckligaste hockeyspelaren på jorden just då.
 
Matt Read. Jäklar vad bra han är. Får gåshud då jag bara tänker på det. Matt Read kommer föralltid att vara en SSK:are i mina ögon.
 
Foto: Bildbyrån
 
/Victor
Dela

Allsvensk match blev elitseriematch

...kändes det som i alla fall. Igår så ställde SSK upp så här i förstafemman: Jonathan Ericsson, Viktor Lööv och sedan hade vi Damien Fluery, Matt Read och Carl Hagelin. När de presenterade förstakedjan fick man gåshud. Vilka jädra spelare som stod på isen klädda i S:et. Det var över 6000 personer på plats i Scaniarinken. Klacken öste på som bara den matchen igenom. Det var en häftg inramning och det är precis som Niklas Jihde på Viasat sa "det är få arenor i Sverige som har den här inramningen".
 
Alla SSK:are gick ifrån Templet med ett stort leende och jag tror det är många som kommer återvända till nästa match för det här var underhållning på hög nivå. SSK gick upp i en 2-0 ledning men i den sista perioden lyckades Djurgården både reducera och kvittera.
 
Men...SSK kommer återigen tillbaka och det är återigen Robert "Robban" Carlsson som avgör matchen med ett mål i slutet av den tredje perioden. För mig finns det inget bättre när Robban Carlsson får avgöra en match i ett fullsatt Tempel.
 
Jag tänker återigen hylla Andreas Hjelm. Han gör återigen en kanonmatch. Hur kan en spelare gå ifrån att vara så uddlös i början av säsongen till att vara så dominerande nu bara någon månad senare?
 
Jonathan Ericsson visar klass dock så såg man att han inte hade spelat så många matcher. Men för att vara hans första match i SSK den här säsongen så gjorde han en bra match.
 
SSK är ett lag som är på väg spikrakt upp till toppen av serien. NHL-spelarna som kommit in har lyft laget flera snäpp och i princip alla spelare jobbar dubbelt så hårt nu sedan NHL-spelarna kom in. Man ser en stor skillnad. Lånen Nielsen och Thörnberg gör det fortsatt bra. Tyvärr blev Thörnberg skadad men det sägs att han inte blir borta så länge. Thörnbergs skridskoåkning är riktigt rolig och se och han kan bli minst lika bra som sin brorsa. Nielsen ser bra ut, han är ändå bara 19 år gammal.
Nygårds har lyckats med lånen.
 
Anton Forsberg gör en kanonmatch. Vilken talang han är. Vi kommer inte behöva vara oroliga över målvaktsspelet. Såg ni räddningen han svarade för i slutet av matchen!? Den var enorm.
 
SSK är onekligen på väg åt rätt håll. Inte bara i serien där man är på väg mot toppen. Man har blivit ett mycket intressant klubbval för alla unga talanger i Stockholms-området. SSK är en klassisk hockeyklubb med höga ambitioner. Nu får det vara slut på motgångar. Vi har haft tillräckligt med det under en lång tid nu.
 
På tisdag möter SSK Västerås på bortaplan. Var på plats eller se matchen över nätet. Men den 1:a november syns vi i Templet igen då SSK spelar hemma mot Karlskoga.
 
Forza Södertälje SK!
 
/Victor
Dela