Viktig bortaseger

• 2012-10-31

Det var tre viktiga poäng som SSK plockade med sig hem från Västerås. Det var en match där båda lagen bytte chanser med varandra i början men Västerås hade ändå ett visst tryck. Det är första matchen för lånet från AIK Chirstoffer Aspeqvist och han sköter sig riktigt bra. Sebastian Idoff får förtroendet att vakta målet idag vilket han gör med den äran. Formationen Read-Hagelin -Fleury fortsätter att leverera och gör också 1-0 målet med Fleury som målskytt.

Andra perioden har dock ett litet omvänt scenario där SSK står för trycket och Västerås gör målen och vänder till 2-1. Det börjar nu bli grinigt och tacklingarna och efterslängarna avlöser varandra. Domaren gör väl heller inte sin bästa match men är ändå ganska konsekvent i sina felbedömningar. När det har gått ca 15 minuter blir huvuddomaren skadad och matchen fortsätter med att linjemännen dömer färdigt matchen. Det blir rätt avslagen hockey efter det.På det hela taget en ganska tråkig andra period.

Trots den hawaiihockey som spelas så blir den tredje perioden ändå betydligt roligare. Återigen tar sig SSK-spelarna samman och lyfter sig själva i kragen. Emil Lundberg gör 2-2 i pp, Matt Read gör 3-2 och Fleury gör sedan 4-2 i öppen kasse.

Smolket i bägaren är väl att Hagelin tvingas utgå med axelskada och Johan Andersson med ryggskada. Det är bara att hoppas att dessa skador är av den lättare arten.

Vi klättrar ännu ett par platser i tabellen, det börjar ordna till sig kan man säga.