1/4 av serien är spelad

  • 2014-10-17
Nu är en fjärdedel av serien spelad och matchserien vände faktiskt igår när vi mötte AIK hemma i Templet. Där det blev vinst med 3-1 efter två mål av Mattias Beck och ett mål av David Lidström. Oerhört skön seger med tanke på att spelet inte imponerade nere i Karlskrona trots straffseger.
 
Igår visade SSK upp en helt annan nivå, en nivå jag inte sett tidigare. När SSK anfaller är man tunga, biter man sig fast i anfallzon är man svåra att ta pucken ifrån med tanke på alla skickliga forwards vi har den här säsongen. Anfallen är kryddade med fin teknik och bra rörelse på både puck och spelare. Likaså powerplay, det var längesen jag såg ett så här bra PP-spel (om man bortser från när NHL-spelarna kom) från SSK:s sida. Visst, det är inte 100 %, ibland lyckas man inte spela in sig i anfallzon så snabbt men när man väl har alla fem spelare i offensiv zon så är det en mardröm för motståndarna. För då skapas det massivt med chanser och det är nära flera gånger om, hela tiden. Pucken går i ett snöre och det går oerhört fort. Klapp-klapp-spel!
Så äntligen - SSK har ett riktigt, riktigt vasst powerplay! Det är viktigt. Och man ser också att de har kul där ute, Robin Press njuter ju bara. Han har världens bästa självförtroende, ingenting kan stoppa honom nu. Dribblar han på blålinjen så lyckas han med det, skjuter han så är det farligt, passar han så sitter puckarna på bladet. Även hans backkollega David Lidström njuter.
Det kan bli backarnas säsong det här med tanke på att zonerna har förstorats ganska rejält vilket ger mer utrymme för backarna att komma till skott.
 
Succé. Robin Press.
 
Framöver nu då. Vad ska vi våga hoppas på? Mot AIK igår såg det fantastiskt bra ut, spelarna gav 100 %, det var en helt annan inställning än i matchen mot Karlskrona. Nu körde man på, det var ren jävla vilja från spelarna och man gav sig aldrig. Tappade man pucken så jagade man livet ur puckhållaren i motståndarlaget. Och det är precis så här jag vill se SSK spela, ger man inte 100% så ska man inte spela. Gå ut, visa stolthet och spela för staden och Sportklubben! Det är så man blir älskad och det är så man vinner. 
 
Nästa match är Västerås borta. På måndag. Svår match men med AIK-matchen färskt i minnet är ingenting omöjligt, vi kan slå alla lag i hela serien oavsett borta eller hemma med det där spelet.
 
Rock´n roll, nu kör vi Tälje!
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar