SSK-hjältar ska födas - Södertälje SK ska tillbaka

SSK har gått ut med en tydlig signal inför kommande säsong: Klubben ska tillbaka till SHL och för att göra den satsningen möjlig krävs det att alla är med på den resan. 
SSK har precis gjort klart med succétränaren Janne Karlsson som gjorde många säsonger i Växjö som tränare där han lyckades ta upp klubben till elitserien. I fjol lyckades han även göra succé med Karlskrona som nästan nådde kvalserien.
Och nu värvar SSK honom. Självklart är det en rolig utmaning för vilken tränare som helst att ta på sig uppdraget som huvudcoach för SSK den kommande säsongen. Klubben satsar nu stenhårt för att ta sig tillbaka till SHL. Nu ska Janne Karlsson främst tillsammans med sportchefen värva ihop ett lag som ska stå väl förberedda när pucken släpps för första gången i höst för att ta tillbaka klassiska Sportklubben till SHL.
 
Det känns nästan som om det inte kunde bli en bättre tränarlösning för SSK. Självklart var målet från första början att få Andreas Johansson att stanna men så blev det inte då han fick SHL-erbjudande. Att då istället få in Janne Karlsson känns absolut inte som något nedköp av SSK utan snarare uppköp. Vi, SSK-fans, jublar så klart. Det här är en kanonvärvning. Janne Karlsson har gjort resan tidigare som SSK vill göra och Janne står för en ishockey som hela klubben vill stå för. Främsta egenskaperna som Janne har är att han vågar ställa krav på sin omgivning. Precis som Andreas Johansson gjorde.
Det finns många spelarrykten som florerar runt på sociala medier och än har ingen "wow-värvning" kommit på spelarfronten från SSK. Men det tror jag kommer komma ganska snart nu när SSK gjort klart med Janne som tränare.
 
Nog om det. En annan jäkligt häftig grej är ju insamlingen SSK gör. Den är helt otrolig. "Jag mobiliserar" kallas kampanjen och i skrivande stund så har SSK-fansen samlat in 890.000kr. Åttahundranittiotusen...! Jag vet att många vänner/fruar/flickvänner/eller vad det nu kan vara, säger "ni är ju inte kloka, skänka 2500kr, löjligt". Ni som säger det. Visst, det kanske är löjligt för er. Men för vi som går in med sådana summor i föreningen, vi lever för Södertälje SK. Det är svårt och förstå om man själv inte har någon liknande passion till något annat. För oss är det en självklar sak.
Målet med denna kampanj var 750.000kr och den är slagen med råge redan. Nu är det inte långt kvar till miljonen och det är bara en tidsfråga innan det nås. Och du...som inte gjort det. Men vill göra det. Gör det bara. Låt dig bli dumförklarad av din sambo eller vän som inte förstår sig på hur mycket DU älskar Sportklubben. Vi visar hockeysverige igen vilka fans som är de mest hängivna! Och vi gör skillnad. Förbannat stor skillnad!
 
Med detta skrivet vill jag bara säga. Tillsammans skapar vi SSK. Tillsammans gör vi nu resan tillbaka till SHL. Janne Karlsson ska nu tillsammans med sportchef och assisterande tränare föda nya SSK-hjältar. För det är precis det vi vill se om cirka ett år. Hjältarna från Kringelstaden som tog tillbaka SSK till finrummet.
Let´s do it!
 
Dela