SSK-publiken var magisk

Idag spelade SSK sin första kvalseriematch på hemmaplan sedan snart två år sedan då man åkte ur elitserien. Nu är det helt andra förutsättningar för SSK, nu kommer vi underifrån och har allt att vinna till skillnad ifrån elitserielagen Timrå och Rögle som har allt förlora. En degradering från elitserien till allsvenskan vet ni alla vad det innebär och det vill helst ingen hockeyförening vara med om men ändå så händer det i princip varje år då kvalserien spelas.
 
SSK började i Leksand med en förlust med 3-1. Men å andra sidan så var det en match där vi SSK-supportrar inte kunde kräva en vinst utan det var mer bara en bonus om vi skulle åka därifrån som vinnare. Jag tror faktiskt Leksand borta kan vara den svåraste matchen i hela kvalserien för SSK:s del. Nog om det nu. Till matchen idag...och ni är väl inte så där jättesugna och läsa om förlustmatchen idag mot Rögle. Men det är lugnt, jag ska inte skriva allt för mycket om själva matchen i sig utan mer om hur SSK-publiken fullständigt kan skapa MAGI på läktaren.
 
Matchen förlora vi med 4-1 men på läktaren dominerade vi. Ni missade väl inte halsdukshavet? För det var minst sagt MÄKTIGT. 
Foto: Jonas Tetzlaffs LT.se
 
En bild säger mer än 1000 ord. Behöver jag skriva om hur stämningen var mer än att den var magisk!?
 
Jag har släppt matchen. Timmarna direkt efter matchen var inte speciellt roliga. Man var mest bara uppgiven och kände sig helt enkelt jävligt besviken. Besvikelsen som infann sig vid Rögles 2-1 mål var total.
 
Varför SSK förlorade idag vet alla. Vi var för ineffektiva medan Rögle som sköt nästan dubbelt så lite skott men gjorde fyra gånger så mycket mål som oss. Hade vi haft samma utdelning som Rögle så skulle vi åtminstone gjort 6-7 mål och det hade räckt till seger men Gerber i Rögle-målet var bra samtidigt som många skott var alldeles för enkla för Gerber att bara plocka in.
 
Ok, vi har kammat noll poäng i de två inledande matcherna i kvalserien. Visst fan håller alla med om att det inte ser bra ut men vi måste vända det här och försöka hitta ljuset där någonstans. För spelet såg trots allt bra ut idag mot Rögle.
 
Att ge upp redan nu är som att ge sig själv och SSK en ren käftsmäll. Det är väl det här alla har väntat på hela säsongen? Att se SSK spela kvalserien och tävla om en elitserieplats som vi tappade för två säsonger sedan. Så länge hoppet lever så ge inte upp. Fortsätt stötta SSK!
 
Sedan säsongen 99/00 har inget lag lyckas med bedriften att gå upp i elitserien efter att ha förlorat de två inledande matcherna i kvalserien som SSK har gjort nu så visst så är det ett väldigt tufft läge SSK har satt sig i nu. Men samtidigt så har det varit väldigt vanligt under 2000-talet och speciellt de fem senaste åren att det räcker med 19 poäng att ta sig till elitserien och SSK har 24 poäng kvar att spela om.
 
Timrå står som våra motståndare i nästa match. Det är bortaplan och kommer bli tufft som alltid. Med det här spelet SSK hade idag är jag övertygad om att SSK kan vinna i Timrå men det gäller bara att minimera misstagen i egen zon. Efter Timrå-matchen har vi två raka hemma mot Örebro och Västerås som just nu innehar elitserieplatserna och sedan har vi de två på bortaplan direkt efter. Så börjar SSK vinna nu kan det vända väldigt snabbt och SSK kan få vind i seglet igen.
 
Spelarna måste kämpa arslet av sig i varenda match här framöver.
 
Vi börjar med att ta Timrå på tisdag. En uppmaning till er spelare: Ni har chansen att bli hjältar! Ta chansen och spela hem SSK till elitserien igen. Gör det inget lag tidigare har gjort. Hitta den glöden som krävs för att tackla en motståndare varje gång ni får chansen. Mycket går ut på HÅRT spel i kvalserien men schyst! Kom igen!
 
Jag tror jag skriver för alla när jag säger att: Vi är med er fortfarande! Vi har inte gett upp. Gör allt ni kan för att vinna uppe i Timrå!
 
FRAMÅT SPORTKLUBBEN!
Dela

Örebro nära kvalserien

Nu har det spelats fyra matcher i play off-serien och det är Örebro som har varit det bästa laget hittills och toppar tabellen på 12 poäng. Har har ni tabellen...
 
1 Örebro HK 4 3 1 0 16:9 (7) 12 0 0 0 1

2 BIK Karlskoga 4 2 0 2 12:16 (-4) 10 0 0 0 0
3 Djurgårdens IF 4 1 1 2 15:13 (2) 8 0 0 1 0
4 IK Oskarshamn 4 1 0 3 14:19 (-5) 4 0 0 0
0
 
Som ni ser så har Örebro ett grepp om den sista kvalserieplatsen och jag tror det ska mycket till om man ska tappa den med endast två matcher kvar. Örebro har sett bäst ut av de här fyra lagen och Oskarshamn är helt borta ur rejset. Djurgården har också ett väldigt tufft läge och i praktiken är det nog kört för Djurgården också. 
 
Förmodligen kommer det stå mellan Karlskoga och Örebro. Det kan avgöras på måndag om Örebro vinner mot Karlskoga. Annars avgörs det på onsdag!
 
Nu börjar det närma sig. Den här serien går mot sitt slut och kvalserien närmar sig med stormsteg. SSK inleder borta mot Leksand och jag kommer vara på plats. Hoppas du också är på plats!
 
 
Dela

Play-Off serien börjar imorgon

Imorgon drar Play off igång och de lagen som ingår i den serien är Karlskoga, Djurgården, Örebro och Oskarshamn. Det är fyra lag som krigar om den sista kvalserieplatsen. Den platsen Rögle tog ifjol och gjorde det "omöjliga" och tog steget upp i finrummet. Det är väldigt sällsynt att ett play off-lag går upp till elitserien men ingenting är omöjligt.
 
1. Karlskoga 4p
----
2. Djurgården 3p
3. Örebro 2p
4. Oskarshamn 1p
 
Så ser serien ut just nu med noll spelade omgångar. Anledningen till detta är att Karlskoga kom bäst av de här fyra lagen i serien och så vidare. Det är ett ganska nytt system som man har infört.
 
Laget jag helst vill ha av de här lagen till kvalserien är utan tvekan Örebro och jag har nog skrivit det tidigare och jag är nog inte heller ensam om att tycka det.
 
Imorgon möts...
Örebro-Djurgården
Oskarshamn-Karlskoga
 
Örebro mot Djurgården kommer visas på Viasat Hockey med sändningstart 18.45. Kommer bli kul och följa den här serien innan det rikiga allvaret börjar den 14:e mars. Bara luta sig tillbaka och njuta av lite hockey... :)
Dela