SSK-publiken var magisk

  • 2013-03-16
Idag spelade SSK sin första kvalseriematch på hemmaplan sedan snart två år sedan då man åkte ur elitserien. Nu är det helt andra förutsättningar för SSK, nu kommer vi underifrån och har allt att vinna till skillnad ifrån elitserielagen Timrå och Rögle som har allt förlora. En degradering från elitserien till allsvenskan vet ni alla vad det innebär och det vill helst ingen hockeyförening vara med om men ändå så händer det i princip varje år då kvalserien spelas.
 
SSK började i Leksand med en förlust med 3-1. Men å andra sidan så var det en match där vi SSK-supportrar inte kunde kräva en vinst utan det var mer bara en bonus om vi skulle åka därifrån som vinnare. Jag tror faktiskt Leksand borta kan vara den svåraste matchen i hela kvalserien för SSK:s del. Nog om det nu. Till matchen idag...och ni är väl inte så där jättesugna och läsa om förlustmatchen idag mot Rögle. Men det är lugnt, jag ska inte skriva allt för mycket om själva matchen i sig utan mer om hur SSK-publiken fullständigt kan skapa MAGI på läktaren.
 
Matchen förlora vi med 4-1 men på läktaren dominerade vi. Ni missade väl inte halsdukshavet? För det var minst sagt MÄKTIGT. 
Foto: Jonas Tetzlaffs LT.se
 
En bild säger mer än 1000 ord. Behöver jag skriva om hur stämningen var mer än att den var magisk!?
 
Jag har släppt matchen. Timmarna direkt efter matchen var inte speciellt roliga. Man var mest bara uppgiven och kände sig helt enkelt jävligt besviken. Besvikelsen som infann sig vid Rögles 2-1 mål var total.
 
Varför SSK förlorade idag vet alla. Vi var för ineffektiva medan Rögle som sköt nästan dubbelt så lite skott men gjorde fyra gånger så mycket mål som oss. Hade vi haft samma utdelning som Rögle så skulle vi åtminstone gjort 6-7 mål och det hade räckt till seger men Gerber i Rögle-målet var bra samtidigt som många skott var alldeles för enkla för Gerber att bara plocka in.
 
Ok, vi har kammat noll poäng i de två inledande matcherna i kvalserien. Visst fan håller alla med om att det inte ser bra ut men vi måste vända det här och försöka hitta ljuset där någonstans. För spelet såg trots allt bra ut idag mot Rögle.
 
Att ge upp redan nu är som att ge sig själv och SSK en ren käftsmäll. Det är väl det här alla har väntat på hela säsongen? Att se SSK spela kvalserien och tävla om en elitserieplats som vi tappade för två säsonger sedan. Så länge hoppet lever så ge inte upp. Fortsätt stötta SSK!
 
Sedan säsongen 99/00 har inget lag lyckas med bedriften att gå upp i elitserien efter att ha förlorat de två inledande matcherna i kvalserien som SSK har gjort nu så visst så är det ett väldigt tufft läge SSK har satt sig i nu. Men samtidigt så har det varit väldigt vanligt under 2000-talet och speciellt de fem senaste åren att det räcker med 19 poäng att ta sig till elitserien och SSK har 24 poäng kvar att spela om.
 
Timrå står som våra motståndare i nästa match. Det är bortaplan och kommer bli tufft som alltid. Med det här spelet SSK hade idag är jag övertygad om att SSK kan vinna i Timrå men det gäller bara att minimera misstagen i egen zon. Efter Timrå-matchen har vi två raka hemma mot Örebro och Västerås som just nu innehar elitserieplatserna och sedan har vi de två på bortaplan direkt efter. Så börjar SSK vinna nu kan det vända väldigt snabbt och SSK kan få vind i seglet igen.
 
Spelarna måste kämpa arslet av sig i varenda match här framöver.
 
Vi börjar med att ta Timrå på tisdag. En uppmaning till er spelare: Ni har chansen att bli hjältar! Ta chansen och spela hem SSK till elitserien igen. Gör det inget lag tidigare har gjort. Hitta den glöden som krävs för att tackla en motståndare varje gång ni får chansen. Mycket går ut på HÅRT spel i kvalserien men schyst! Kom igen!
 
Jag tror jag skriver för alla när jag säger att: Vi är med er fortfarande! Vi har inte gett upp. Gör allt ni kan för att vinna uppe i Timrå!
 
FRAMÅT SPORTKLUBBEN!
Dela

Kommentarer

  • Palle
  • 2013-03-28

Ha ha. Victor, tröttnar du att driva bloggen så fort det går emot lite. Snacka om medgångare!

  • Anton
  • 2013-03-29

Palle
Äru skön eller? om du följer bloggan sen innan borde du veta att han har ett jobb och sköta och driver bloggen själv så han har inte så mycket tid, men han gör sitt bästa.

  • Peter
  • 2013-04-08

En fråga i all välmening. Existerar bloogen fortfarande? Frågar eftersom det nu är mer än tre veckor sedan du skrev något...

"Din tid" brukar ju vara nu i silly-season med mycket intressanta intervjuer med tänkbara nyförvärv.

Kolla gärna ryktena kring
-Smotherman
-Saviano
-Tim Eriksson
-Heed
-Ken-Andre Olimb

  • Jörgen
  • 2013-09-30

Kan förstå varför du lagt ner bloggen. SSK rosar inte marknaden precis. 5-0 i Malmö börjar bli lite av en tradition. Moahahaha

Nu ligger dagens stjärna uppe

Skriv en kommentar