En elitserie utan Djurgården

Hur känns det? Ja, bra för mig som SSK-supporter eftersom vi kommer nu få 08-derbyn nästa säsong som jag är mycket glad över. Men samtidigt är det inte enbart positivt att Djurgården åker ur elitserien eftersom konkurrensen på spelare ökar för SSK och då tänker jag framförallt på juniorer. Men SSK är på rätt väg och jag tror och hoppas att juniorerna kommer inse att det finns minst lika bra möjligheter att utvecklas i SSK som i Djurgården. Visst, Djurgården är en större klubb men nu tävlar SSK och Djurgården på samma villkor. Kommer bli ett krig om spelare! Nog om det.

Nästa säsong kommer det vara en elitserie utan Djurgården. Måste kännas konstigt, inte minst för alla Djurgårdare där ute i Sverige. Djurgården har inte varit ur elitserien sedan 1976 och nu 2012 är man det. Plötsligt. Men självklart kommer Djurgården komma tillbaka till elitserien, precis som SSK kommer att göra. För SSK och Djurgården är två klassiska föreningar som båda hör hemma i elitserien.

Det kommer självklart ske stora förändringar i Djurgården. Många spelare kommer lämna laget och Djurgården kommer behöva både sparka och anställa nytt folk inom föreningen.

---

Allt avgjordes idag när Leksand vann hemma mot Djurgården. 2-0 blev slutresultatet och hoppet lever för Leksand. Men det kommer inte att gå, tror jag. Rögle har Örebro och Djurgården kvar att spela mot. Det är två lag som inte har något att spela för längre. Väldigt, väldigt mycket talar för att Rögle går till elitserien.

Och det är imponerande av Rögle. Ruskigt imponerande. När hände det senast att ett lag från förkvalserien gick upp i elitserien? Jag tror aldrig det har hänt. Eller har det gjort det, någon som vet?

Går Rögle upp i elitserien så förtjänar man verkligen den platsen för vilken jäkla säsong man har gjort! Nu kanske Linus Klasen inser att Rögle faktiskt är bra och att vinsten över Oskarshamn inte var någon läggmatch.

I kvalserien kan verkligen allt hända. Laget (Rögle) som SSK slog i tre av fyra matcher den här säsongen är på väg upp i elitserien. Nästa år är det vår tur. Då ska vi i alla fall vara med i kvalserien och där kan precis ALLT hända!
Dela

Djurgården i Hockeyallsvenskan

Ja, vad ska man säga. Djurgården har stått för ett gigantisk fiasko den här säsongen och blev idag klara för spel i hockeyallsvenskan nästa säsong. Frågan är om inte det här är det största fiaskot i hockeysverige den här säsongen. Malmö eller Djurgården tar priset. Vad tycker ni?

Välkomna till allsvenskan Djurgården. Nu vet ni hur det känns. Det känns förjävligt. Men nästa säsong ser jag fram emot 08-derbyn mot er i både Scaniarinken och Hovet!

Vi syns!

--

Mer om det här senare...
Dela

Kvalserien när den är som bäst

Fyra lag kämpar om en plats. Allt kan fortfarande hända men Rögle har ett ordentligt grepp om andraplatsen och ikväll kan Rögle ta ytterligare ett steg mot elitserien. I Lindab Arena möter de Karlskoga, det kommer bli en tuff match men jag skulle bli förvånad om inte Rögle vann den här matchen. Trots att Rögle kom sämre till i allsvenskan än Karlskoga så är det Rögle som är favoriterna i matchen. Jag tror på Rögle-vinst efter ordinarie tid.

Men nu till den matchen jag tror de flesta riktar sina blickar mot, Leksand mot Djurgården i Tegera Arena. Det kommer förmodligen bli en helt avgörande match lagen emellan. Vinner Leksand så är det kört för Djurgården, vinner Djurgården så är det kört för Leksand. Den här matchen kommer också att visas på Viasat Hockey. Det här är en otroligt svårtippad match. Det kan bli vad som helst.

Sedan möts Örebro och Timrå och det är en ganska ointressant match. Timrå är redan så gott som klara för elitserien, jag vet att allt kan hända i hockey men att Timrå tappar sin elitserieplats finns inte på kartan. Och Örebro är redan avsågade i kvalserien. En ganska så sval match. Men jag tror Timrå vinner.

Rögle-Karlskoga (Visas på S24.se)
Örebro-Timrå (Visas på Viasat Sport)
Leksand-Djurgården (Viasat Hockey)

Nedsläpp 16.00.

---

Låt helvete-serien fortsätta. Jag är inte ett dugg nervös. Bara att luta sig tillbaka och njuta av kvalserien när den är som bäst.
Dela