Rödhökarna håller andan!

Cirkusen i Malmö Redhawks fortsätter. Tidigare idag skrev Kvällsposten att Stenbeck hotar att lämna Malmö. Stenbeck som skulle pumpa in cirka 70 miljoner i Malmö under tre säsonger. Det hela har bara slutat med ett stort fiasko och Stenbeck hotar nu med att lämna Malmö. Det skulle vara förödande för Malmö om detta skulle ske. Jag har ingen vidare koll med det här och kontrakt men vad jag vet så har Stenbeck skrivit ett tre årskontrakt med Malmö och är helt enkelt bunden till det i tre år.

Men jag tror trots kontraktet att möjligheten för Stenbeck kommer finnas. Det är svårt att veta hur allt det här går till men att han bara lämnar tror jag knappast och att Malmö står där utan pengar till spelarna. Ska han lämna Malmö så måste han nog betala en typ av avgift för att kunna lösa sig ur avtalet med Malmö Redhawks.

Det här är en otrolig cirkus. Får Stenbeck som han vill, det vill säga att lämnar Malmö, tror jag Malmö kommer få det jäkligt svårt. En konkurs är inte omöjlig. Det kan som sagt bli förödande för Malmö. Ett annat alternativ är att det blir spelarflykt och Malmö får starta från noll med en "vanlig" budget nästa säsong.

Då tänker jag direkt på Robert Carlsson. Jag skulle inte alls bli förvånad om vi fick se Robban i SSK nästa säsong. För vi alla vet att han vill hem till Södertälje. Det är hans hem, det är där han hör hemma! Han ska spela med oss. Han är som gjord för att spela för SSK. Resten av spelarna kan stanna i Skåne. Så är det bara.

---

Jag tycker synd om supportrar som Johan Svensson till exempel. Han bloggar på MrMadhawk och lägger hela sin själ på Malmö. Åker Sverige runt för att följa Malmö. Ger aldrig upp. Men han får ingen valuta för alla pengar han lägger ner på Malmö. All cred till honom för det stora jobb han lägger på en förening som bara har en ledning fullt med inkompetenta ledare.

---

I Södertälje glädjer sig många med cirkusen i Malmö. Likaså jag. Kan man göra annat? Det svider Malmö-supportrar. Ska tillägga att jag har absolut ingenting emot er Malmö-supportrar men er klubb är bara som ett stort - skämt.
Dela

Strömwall: Förstår inte "måste-värva"-hysterin

Strömwall meddelar till mig att han inte riktigt förstår den här "måste-värva"-hysterin som råder hos en del SSK-fans. Och jag håller helt och hållet med Strömwall. Strömwall skickade också med en tabell till mig som kallas för "den andra halvan". SSK gjorde en nystart efter 26 spelade omgångar. Nu, 16 matcher senare ligger man först i serien och det är den tabellen som SSK motiverar sig med.

De arbetar hårt för att den andra halvan av serien ska bli bättre än den första halvan och som ni ser är de ju på rätt väg.

Ska de värva ska de hitta en riktigt bra spelare som de känner att han skulle kunna vara till stor hjälp. Men annars tycker Strömwall att det är bättre att bara låta bli för att inte störa den nuvarande gruppen.---

Som ni ser på tabellen. Varför denna jäkla jakt på ny spelare när det går så bra? Det laget som bör vara på jakt efter nya spelare är Malmö. I Malmö behövs nog det mesta bytas ut.

Det kommer nog inte komma in någon ny spelare innan transferfönstret stänger och det stänger idag klockan 00.00. Ta det bara lugnt och stötta laget vi har. Vi kommer kunna utmana om en plats i kvalserien ändå. Vem säger att en värvning kommer frälsa oss? Istället kanske bara denna värvning rör till det i truppen och istället för en positiv effekt så får laget en negativ effekt.
Dela

Lossnar det nu, Blid?

Christofer Blid stod för sitt första mål igår i bortamatchen mot Örebro. Jason Strudwick lade pucken mot kassen tidigt i första perioden som Blid styrde in bakom Dahlberg i Örebro-målet. Äntligen!

Christofer Blid har haft en tuff säsong i SSK där det inte gått riktigt som han har tänkt sig. Han har utan tvekan varit en av spelarna i laget som har kämpat hårdast. Han ger järnet i varje match och förtjänar verkligen det här målet. Han har varit nära i tidigare matcher att göra mål men inte haft det där flytet.

Gratulerade Blid igår kväll över SMS och han var givetvis glad över vinsten och skrev "äntligen" angående sitt mål.

Nu hoppas han att det kommer lossna på riktigt.

Imorgon kanske det redan är dags för nästa mål? Hur som helst - riktigt kul för Blid. Jag unnar honom verkligen det här som ni kanske förstår annars hade jag inte skrivit ett helt inlägg om det på bloggen. ;)

Framåt Sport!

Dela