Positiva besked: Björklund snart tillbaka

Gustav Björklund har dragits med en knäskada. Ledbandet gick av. Men nu säger han till mig att allt känns bättre och att han nästan går för fullt. Han var med på ispremiären och där kände han inte av någonting ifrån sin skada. Dock är han inte helt hundraprocentig men det dröjer inte länge innan han är det.
 
Han säger att om cirka en eller två veckor kommer han kunna gå för fullt. Så det var goda nyheter! Då kommer han med all sannolikhet kunna vara med i seriepremiären borta mot Mora. Han kommer nog även få vara med i många träningsmatcher.
 
Jag tror Gustav Björklund kommer göra en kanonsäsong. Man såg potentialen han hade föregående säsong.
 
/Victor
Dela

Förslag på förstakedjor

Det är omöjligt att säga hur SSK:s förstakedja kommer se ut när säsongen väl drar igång 12:e september borta mot Mora men det är kul att spekulera i det. Jag har många förslag på förstakedjor till Strömwall och Sörensen.
 
Förslag 1
Robert Carlsson - Fredric Andersson - Mattias Carlsson
 
Här finns det gott om rutin. Dessutom känner alla tre varandra väldigt väl och de vet var de har varandra. Det här är i alla fall en kedja jag skulle vilja se för det känns som de här tre spelarna kompletterar varandra på ett bra sätt.
 
Förslag 2
Mattias Carlsson - Johan Andersson - Damien Fleury
 
Johan Strömwall har sagt till mig att han vill testa Johan Andersson tillsammans med Damien Fleury. Så förstakedjan kan mycket väl se ut på det här sättet också. Jag tror att om Mattias Carlsson är frisk och känner sig i bra form så är det svårt att plocka bort honom från förstakedjan. Han ska spela där om han är helt 100 % frisk.
 
Förslag 3
Robert Carlsson - Johan Andersson - Mattias Carlsson
 
Jag har bara bytt ut centern här ifrån förslag 1.
 
---

Tre förslag, kanske kan något bli sanning? Jag tror förslag ett är mest troligt. Och om det inte blir det har jag väldigt svårt och se att man inte har med Mattias Carlsson i förstakedjan OM han är helt frisk! Fredric Andersson tycker jag också ska spela i förstakedjan. Robert Carlsson kan man eventuellt flytta ner i en andrakedja. Men jag tror som sagt mest på mitt första förslag.
 
Robban, Fredde och Matte är tre tunga pjäser på allsvensk nivå. Riktigt tung kedja det där! Eller har ni några andra förslag? Vi kanske ska ha med Ziga Jeglic eller varför inte Tony Lagerström som gjorde en helt ok föregående säsong poängmässigt. Eller stortalangen Emil Lundberg? Ja, jag vet inte. Strömwall vet inte heller. Vi får se vad han testar i de här träningsmatcherna nu. Ska bli spännande och se. :)
 
/Victor
 
Dela

En stabil back saknas

Det kan nog alla räkna ut att minst en stabil back saknas i årets trupp och Nygårds letar förmodligen för fullt. Helst av allt skulle jag vilja ha in två backar som på förhand känns bra. Vi får se vad Per Nygårds hittar!
 
---
 
Robert Carlsson har fått ett otroligt stort välkomnande av SSK-fansen. Inläggen på Allt om SSK-facebook sidan som har handlat om Robban har aldrig tidigare visat för så många personer som det gjordes igår. Väldigt många har skrivit till Robban på Facebook.

#14 is back!
 
Så här ser Robbans CV ut de senaste 14 åren. Nu är han tillbaka där han hör hemma!
Dela