Glad Valborg!

Hoppas alla får en bra Valborg! Just nu ligger bloggen i ett viloläge. Snart är sommaren här! Hoppas alla får en bra kväll.

--

Finns inte så mycket mer rykten att skriva om. Mikko Kalteva har däremot lämnat SSK och är klar för spel i JYP nästa säsong och J20-backen Anton Svanström har lämnat för division 1-laget Piteå.
Dela

Nästa vecka släpps säsongskorten

Nästa vecka kommer säsongskorten att släppas på hemsidan men för de som var på mötet tidigare i veckan hade redan möjlighet där att beställa.

Priserna kommer att ligga lite högre men det var ganska väntat eftersom förra årets priser på säsongskorten var väldigt billiga om man jämför med andra lag i serien.

Hoppas på att många köper säsongskort och stöttar SSK. Vi ska tillbaka till elitserien och utan stödet från oss kommer SSK aldrig klara det. Så köp säsongskort!
Dela

SSK har värvat bra

Förra året vid den här tiden hade vi inte alls samma kvalité på lagbygget som vi har nu. Förra året var det fullt upp med alla spelare som lämnade och man började värva sent. I år är det en helt ny situation för SSK. Säsongen tog faktiskt slut redan i slutet av februari för oss. Nu har man haft bra mycket mer tid på sig och man har också mycket tid kvar till att bygga upp något riktigt bra och än så länge så tycker jag SSK har förlängt med rätt spelare och värvat rätt spelare.

Sedan har man också sparkat eller sparkat kanske är fel ord att använda men SSK har kommit överens med Mathias Månsson att avbryta kontraktet för det var det bästa för båda parter. Det sänder positiva signaler till sponsorer och supportrar: "Ok, vi är inte nöjda med vad Månsson presterade föregående säsong, därför gör vi så här". Helt rätt. Mathias Månsson var inte alls den spelaren som vi trodde han skulle vara så det känns bra att han får lämna.

In har spelare som Fredric Andersson och Johan Andersson kommit. Två riktigt heta nyförvärv. Det här är två spelare som kan komma upp i 30-40 poäng om inte till och med 50 poäng i allsvenskan om allt skulle klaffa. Båda två har också hjärta för klubben och vill vara med och ta upp SSK i elitserien. Man har bara hört gott om de här två spelarna.

Även Johan Jonsson har tillkommit. Backen från Växjö. Det är samma här. Ett bra nyförvärv som kan göra en del poäng på allsvensk nivå men han är mer känd som en riktigt bra defensiv back. När Växjö tog klivet upp i elitserien var han helt outstanding i defensiv zon och hade 17+ i plus/minus statistiken.

Sedan har man värvat en talangfull back från divison 1 - Emil Djuse. Han vet jag inte så mycket om och har aldrig sett honom spelat men han var och provtränade med SSK så man vet nog vad man har värvat. 39 poäng på 35 matcher, inte dåligt gjort av Djuse.

På målvaktssidan har man Sebastian Idoff som man förlängde med och JVM-mästaren Anton Forsberg som man under en säsong kommer låna från Modo. Finns inte speciellt mycket rutin på målvaktssidan men det finns mycket talang och målvaktstränaren Janne Öhman har en viktig uppgift framför sig nästa säsong. Man vet aldrig hur det kommer gå. Det kan bli succé här om Janne Öhman lyckas bra och att Idoff och Forsberg sporrar varandra och tävlar varje dag. Som sagt, finns grymt mycket talang på målvaktssidan.

Hockeyallsvenskan kommer bli en riktigt vass serie nästa säsong. Det gäller att vara ödmjuk men vi kan lugnt konstatera att laget SSK har på papperet nu är ett lag som är bättre än det vi hade förra säsongen. Lägg därtill att fler spelare ska värvas.

Min önskelista:
Jason Strudwick
Robert Carlsson
Michael Nylander

Får vi in de här tre spelarna som är fullt realistiskt kommer det bli bra. Fast att det kommer bli bra, det säger man inför varje säsong men det är skönt och se att vi kommer ha mer kvalité i laget nästa säsong. Lägg därtill om slovenerna skulle vakna och börja producera bra med poäng. Då blir det en rolig säsong! :)
Dela