SSK förlänger med Engström!

SSK väljer att förlänga med Jonas Engström vilket är ett helt klockrent beslut enligt mig. Jonas Engström har varit en av de spelarna som utvecklats väldigt mycket på bara två år. Förra säsongen kunde jag knappast tro att Engström kunde bli så här bra på så här kort tid. Hårt jobb belönar sig. Engström har blivit råstark och det är inte många som flyttar på honom när han har pucken. Han är stark och skicklig och kan bli riktigt bra om han har samma utvecklingskurva de två kommande åren.

Engström till SSK:s hemsida:
- Det känns sjukt kul att vara kvar i klubben man blivit fostrad i. Vi har haft en riktigt rolig säsong och nu har vi nått det första delmålet, nu ser jag fram mot en kvalserie där jag vill vara med och spela upp SSK. Själv känner jag att jag utvecklats mycket under säsongen med det förtroende jag fått. I framtiden vill jag utvecklas ännu mer och ta mer ansvar. Jag vill vara en ledande spelare på isen för SSK.
 

Ikväll kommer Almtuna på besök och vi har egentligen ingenting att spela för mer än äran och besvara vår andraplats. Egentligen spelar det ju ingen roll om vi hamnar på tredje eller andraplats men det är alltid bra att komma in i kvalserien som ett vinnande lag.
 
19.00 släpps pucken och jag är på plats - är du?
 
Forza!
Dela

SSK spelar kvalserien 2013

Helt klart är det nu att SSK spelar kvalserien om cirka två veckor. Nu är det bara att ladda batterierna för det här är en serie som vi känner till väl och vi vet vad som krävs för att ta steget tillbaka till elitserien. Det är hårt jobb och mycket slit nere på isen och ett lag som spelar som ett lag samt med ett stort hjärta för klubben. Dessutom behövs det mycket stöd ifrån oss fans, enligt mig så ska man verkligen försöka gå på varje hemmamatch i kvalserien och stötta SSK till hundra procent. För det betyder så mycket!
 
Ett fullsatt Tempel kontra ett halvfullt Tempel kan vara skillnaden mellan elitserien och allsvenskan den här säsongen. Så kom till Scaniarinken och stötta SSK i kvalserien för nu har vi en chans att ta oss tillbaka till finrummet!
 
Matchen då? Ziga Jeglic fick äran att göra det 10.000:e målet i klubbens historia när han gjorde 1-0 ganska tidigt i andra perioden men Malmö svarade med att kvittera till 1-1 kort därefter. Matchen gick och 1-1 stod sig, Malmö hade fina lägen i slutet men SSK såg stabila ut och kunde ta den här matchen till förlängning och redan där hade man säkrat kvalserieplatsen. Men SSK tog två poäng efter att William Nylander gjort 2-1 med bara 10 sekunder in i förlängningen.
 
98 poäng har SSK och ligger kvar på andraplatsen och har nu åtta poäng ner till strecket med sex poäng kvar att spela om. Västerås ser ut att ta den sista direktplatsen till kvalserien efter de vann mot Asplöven hemma med 5-3.
 
SSK möter Almtuna i nästa match och där kan man gå över 100 poäng om man vinner den matchen. Vore kul att ha som ett litet mål så man har något att tänka på att man spelar för.
 
Ziga Jeglic blev som sagt historisk efter han gjort klubbens 10.000:e mål och hans namn kommer man kunna läsa i historieböckerna här framöver.
 
Med tanke på den katastrofala starten SSK hade så är det här riktigt starkt att man kan gå vidare till kvalserien via en direktplats och dessutom säkra den platsen med två omgångar kvar.
 
Nu laddar vi upp inför kvalserien! Serien där allt kan hända. Framåt SSK!
 
Tillsammans ska vi bära fram vårat lag i kvalserien. Vi vet. Laget vet. Klubben vet. Hela föreningen vet vad kvalserien handlar om. Nu ser vi till att visa det i år!
Dela

10.000:e målet i Malmö?

Imorgon reser SSK söderut i landet och stannar i Malmö i ett försök att lyckas ta poäng och därmed säkra den där kvalserieplatsen till 100 procent. Det kanske inte ens behövs poäng i Malmö för att säkra den utan det räcker att Karlskrona tar poäng ifrån Karlskoga och även om Karlskrona ligger sist i serien så är de inte lätta att ta poäng mot bortaplan så det blir en tuff uppgift för Karlskoga som är det enda laget under strecket som kan ta sig förbi SSK rent teoretiskt.
 
Man hoppades på att det 10.000:e målet skulle falla ut i senaste matchen mot Tingsryd men då åkte man på stryk och gjorde endast ett mål på bortaplan och det målet stod Michael Nylander för som snappade upp en retur från Fleury som sköt.
 
Vem gör det 10.000:e målet? Senast SSK var på besök i Malmö blev man nollade och åkte på stordäng, matchen slutade hela 5-0 till Malmö. Men vi blir inte nollade två gånger i rad i Malmö Arena. Så jag tror på mål från SSK imorgon och den spelaren som gör det första målet imorgon gör alltså det 10.000:e målet för SSK genom historien. Hur häftigt är inte det!?
 
10.000:e målet tror jag Robban Carlsson gör. Vem tror ni?
Dela