SSK värvar Johan Andersson

  • 2012-04-26
Lagbygget inför säsongen 12/13 fortsätter och det här är en bra värvning. Till och med en riktigt bra värvning. Johan Andersson har tidigare spelat för SSK under fyra säsonger så det är bara att välkomna honom tillbaka till den rätta klubben. Johan Andersson kommer senast ifrån spel i Timrå men det blev ingen rolig säsong för Johan då han drogs med skadeproblem hela säsongen efter han skadat sin fot. Nu är han dock opererad och foten känns 100-procentig. Johan säger till SSK:s hemsida att "foten känns till och med bättre nu än innan" så det är positivt att höra.

Mitt starkaste minne av Johan Andersson var när han spelade i AIK säsongen 10/11. Då gjorde han 19 poäng på 48 matcher under grundserien. Tio av de poängen var mål.

Det här är en center som håller hög allsvensk klass och jag tror alla SSK:are är mycket nöjda med den här värvningen. Just nu har SSK tre centrar som håller bra allsvensk klass, Johan Andersson, Fredric Andersson och Tony Lagerström. Det märks att SSK vill till kvalserien nästa säsong. Det här ger positiva vibbar till framförallt sponsorer. Och supportrarna också så klart. Ett spännande och bra lag lockar fler säsongskort-köpare och det lockar också fler sponsorer.

Men SSK har inte värvat klart än. Två spelare som skulle vara bra att ha med är Jason Strudwick och Michael Nylander och båda de två spelarna för SSK dialoger med.

Nygårds till SSK:s hemsida om Johan
- Johan är en mycket spelskicklig center som har kapacitet att hitta bra lösningar på små ytor. Han är duktig i det viktiga powerplayspelet och är kreativ i anfallszonen där det är tätt med folk. Helt enkelt bra på att hitta lösningar. Han har egenskaper som det här laget inte hade i fjol. Sedan är han otroligt revanschsugen efter förra säsongen då han hade en del bekymmer med skador, men nu är han fit for fight! Vi ser fram emot att få tillbaka Johan till SSK och de andra -87/88-grabbarna!


Foto: Scanpix
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar