Hemvändarmatch Leksand på besök

  • 2012-12-27


Då var det äntligen dags för match igen efter juluppehållet. Det är Leksand som kommer på besök och alla turer runt den föreningen har väl ingen missat.


Men det är ju ändå på rinken som hockeymatcher avgörs så låt oss fokusera på det. Det har varit många klassiska möten mellan SSK och Leksand, jag minns ett möte i Scaniarinken 72/73 när SSK vann 1-0. Senare denna säsong snuvade Leksand oss på SM- guldet, men det är ju en annan historia.


Den här matchen betyder mycket för båda lagen. För SSK gäller det att hänga på topp 3 och för Leksand att öka avståndet till plats 4 och säkra en kvalserieplats.


Det pågår ju samtidigt ett JVM och där är som bekant Emil Djuse med, som tur är har ju Jonatan Nielsen anslutit till ssk en utomordentligt bra förstärkning på backsidan. Leksand har ju två JVM-spelare med, både Filip Forsberg och Jacob de la Rose, två av Leksands målfarligaste spelare.


En glädjande nyhet är att Jesper Törnberg återvänder till SSK. Han har ett kortidskontrakt som innefattar 5 eller 6 matcher. Törnberg gjorde sig snabbt populär bland SSK fansen under sin förra sejour. Han tillförde energi och stog för hårt arbete som resulterade i 3 mål och 3 assist. Så vi säger välkommen tillbaka Jesper.


Hur går matchen då? Tror att det blir en jämn match och det gäller att vara på tå från början. Om SSK kan spela det spel som de visade upp sist mot Karlskoga vad gäller energi och kämpaglöd så kommer SSK att stå som segrare. 


På skadesidan är det bara Mattias Carlsson som inte spelar, meddelar Johan Strömwall på,SSK:s hemsida. Vem som ska stå bestäms under torsdagsförmiddagen, fortsätter Strömwall.


Så käre SSK:are ta er till Templet, heja och stötta vårat lag och se till att vi även vinner kampen på läktaren.

 

/Björn och Ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar