Intervjustafetten fortsätter med Fredrik Sonntag

  • 2012-12-15
Vi träffade Fredrik Sonntag efter matchen mot Oskarshamn och det var ju inte direkt klackarna i taket. Intervjuen blev också lite av det ovanliga slaget då det blev lite mera av ett samtal. Vi fick svar på våra vanliga frågor angående var hockeykarriären började samt vad Fredrik har sysslat med för andra idrotter. Vi kom också in på hur en hockeyspelares vardag ser ut samt hur tokigt det kan bli när man blir felciterad av journalister. Fredrik var också intresserad av hur en supporters vardag och rese- och match planering kan se ut.
 
 

 
 
Fredrik började spela hockey i Nynäshamn när var 5-6 år, han har under hela sin ungdomstid spelat i Nynäshamn. Fredrik har också spelat innebandy, fotboll, pingis samt hållit på lite grann med friidrott.
Fotbollen höll Fredrik på med tills han var ca 15 år då han blev tvungen att välja.
Vi fick också veta att på sommaren när Fredrik är "ledig" från hockeyn tycker han om att vara ute på sjön och att fiska.
Under hockeysäsongen blir det inte så mycket mer än att vila, äta rätt och komma in i rätt dygnsrytm när man "kopplar" av från hockeyn. Han berättade också att eftersom det är mycket resor så är det här med dygnsrytm och sömnrytmn väldigt viktigt och att det har större betydelse än vad man kan tro för en dålig eller bra dag  "på jobbet". 
"- Om man under dryga veckan har flera borta resor där man kommer hem ca 2-3 på natten så tror jag de flesta förstår att det påverkar sömnen och tar på krafterna" säger Fredrik. 
 
Fredrik berättar också om hur det kan bli när man blir felciterad av journalister. När han kom till Timrå hade han av olika anledningar dåligt självförtroende och var nere i en liten "svacka" i sin karriär. Han blev i samma veva intervjuad om sin tid i SSK, som den journalisten tolkade på fel sätt, vilket Fredrik i sammahanget upplevde väldigt frustrerande. Fredrik vill också poängtera att i de lag han har spelat har han alltid upplevt en bra gemenskap och kamratskap, därför att alla har samma mål och drar åt samma håll. Det vill säga att vinna alla matcher man spelar.
 
Fredrik skickar också en eloge till de fans som finns med och stöttar, både hemma och borta. Han ställer också frågan till oss hur man får ihop jobb och intresset att följa SSK även på bortamatcher? Vi svara så gott vi kan att vi faktiskt har förmånen att lägga upp våra jobb så att vi jobbar när det inte är matcher och resor. 
 
Frågan från Emil Lundberg var: Hur lärde du dig att "beatboxa" så bra?
 
"-Jaha säger Fredrik med ett leende, han ville ha lite självcred, jo det är ju såklart "Slangen" som har lärt mig", avslutar Fredrik.
 
Vi tackar Fredrik Sonntag för intevjun.
 
Fredrik skickar vidare stafettpinnen till Ziga Jeglic.
 
/Björn och Ing-Marie
 
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar