Två välbehövliga poäng bärgade

  • 2012-12-19


SSK lyckades efter straffar ta hem två poäng mot Västerås. Vi tappade 1 poäng men vi har ännu inte denna säsong förlorat mot Västerås.
Efter bara 19 sekunder hittar domaren en utvisning på Damien Fleury. VIK startar tack vare det väldigt starkt men SSK tar sig in i matchen med en krigarinsats. Västerås har det mesta av spelet men SSK spelar uppoffrande.
När Tim Heed sedan blir utvisad har SSK ett bra pp med flera bra chanser. Att vara Tim Heed och komma tillbaka till templet kan inte vara lätt, han möttes konstant av burop. 


Lagen byter chanser med varandra och det är hugget som stucket vem som ska göra första målet.
Nu blev det SSK och "Mr Södertälje", Robert Carlsson som satte 1-0 efter ett snyggt förarbete av Damien Fleury. Tiden på klockan är 15 minuter.
När det är 1.34 kvar av perioden hittar domaren ytterligare en utvisning på Fleury. Det numerära överläget utnyttjar Västerås och gör 1-1 med 12 sekunder kvar.

 


Andra perioden börjar som den första, med Västerås dominans. Anton Forsberg får göra några riktigt bra räddningar. En nykomponerad kedja med Flodqvist, Engström och Johan Andersson jobbar sedan riktigt bra i anfallszon och Flodqvist rundar kassen och trycker in pucken i mål. Det blir videogranskning men domare dömer mål. Det blir Thom Flodqvist som antecknas för målet. Det dröjer tyvärr bara minuten så har Västerås kvitterat. Så efter ca 6 minuter i andra perioden är det fortfarande lika läge och matchen känns som den kan sluta hur som helst.


Strax efteråt får Viktor Lööv en ful tackling mot huvudet och blir liggandes kvar på isen. Med tanke på hans tidigare skador (käke och hand) så känns det väldigt oroväckande. Västerås spelaren Marcus Jonsson får 5 min+game för checking to the head. SSK får chans att spela 5 minuter i pp men det stämmer inte alls och detta pp blir resultat löst. 3 sekunder efter avslutat pp kan dock Johan Andersson göra 3-2. Det ser lite lustigt ut två "föspass" går fram till Johan som har öppet mål.
SSK har sedan några chanser att öka på ledningen men pucken går utanför eller på målvakt.

 


Tredje perioden inleds också svagt och vi drar på oss en utvisning. Ziga Jeglic hinner knappt sätta sig ner förrän Västerås kvitterar till 3-3.
Nu är det ställningskrig och det känns som om det lag som har största viljan kommer att vinna. Robban och Ziga kommer i ett 2 mot 1 läge men Västerås målvakt får ut en tå. I slutet av matchen blir det lite avslaget som om inget lag vågar gå framåt och riskera att släppa något bakom.


Matchen slutar 3-3 och går till förlängning.
SSK har något övertag i förlängningen och i slutet har man också 3 riktigt farliga skott på mål inom loppet av 15 sekunder. 


Matchen går till straffläggning. Inför straffläggningen byter Västerås målvakt. Johan Andersson sätter den avgörande straffen, innan dess hade Hjelm satt sin straff och Flodqvist missat sin. Forsberg kniper två straffar och släpper in en.


SSK har återigen vunnit över Västerås denna gång med minsta möjliga marginal men ändock en vinst. Det kunde lika gärna ha slutat tvärtom, matchen var oviss in i det sista. 


Kedjan Fleury-Jeglic-Carlsson spelade återigen lysande ihop. Robban var matchens klart bäste spelare. Några andra spelare som också gjorde ett bra jobb var Gustav Björklund och Johan Andersson. Thom Flodqvist gjorde också en bra match, kanske hamnat i rätt miljö?


Vi får nog vänja oss framöver att SSK vinner matcher med gnet, slit och krigarhockey men det ska man nog kunna stå ut med så länge SSK fortsätter vinna matcher.


/Björn och Ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar