Ziga Jeglic näste spelare i intervjustafetten

  • 2012-12-22
Vi träffade Ziga Jeglic efter matchen mot Västerås. Vi var ju lite spända på hur det skulle gå med engelskan. Men som vi förmodade så är Ziga en mycket trevlig kille, som verkar ha nära till skratt och oftast ler. Det där med språket var inte så svårt utan det blev lite blandat svenska och engelska.
 
 
Var och när började du din hockey karriär: 
"-Jag började spela när jag var 5 år hemma i Slovenien, i Bled där jag är uppvuxen"
 
Har du hållit på med någon annan idrott? 
"-Jag har hållit på med många idrotter säger Ziga. Bland annat fotboll, tennis och basket, men jag har aldrig spelat i något lag  i dessa idrotter ,utan det var i skolan och i skollaget jag spelade då. Jag älskar att tävla fortsätter Ziga , det är därför jag hållit på med så många idrotter under skoltiden".
 
Hur tycker du att du har utvecklats från förra säsongen?
"-Jag tycker jag har utvecklats jättemycket, jag har har lärt mig det svenska spelsystemet och jag har fått mer självförtroende. Jag har fått förtroende från tränaren och det gör att man vågar göra mer saker. Vågar man göra saker som lyckas så stärker det också självförtroendet".
 
Vad gör du när du är ledig?
Under hockeysäsongen ser jag mycket på serier. På sommaren spelar jag mycket golf. Jag har bara spelat golf  i 1 år ungefär, jag började när jag kom till Sverige. Jag, och flera utav spelarna spelar på Kallfors, som är en sponsor till SSK.
 
Frågan från Fredrik Sonntag. Vad har du för handicap i golf?
Jag tror jag har runt 30 i handicap, svara Ziga. Jag har nyligen fått min "licens" grönt kort, så jag kan fortsätta att sänka mitt handicap, avslutar Ziga.
 
Ziga skickar vidare stafettpinnen till Mike Bergin.
 
Vi tackar Ziga Jeglic för en trevlig pratstund, som inte alls stötte på så stora språk förbristningar som vi trodde. 
 
/Björn och Ing-Marie
Dela

Kommentarer

  • Björn-Marie
  • 2012-12-23

Varför skulle Ziga inte kunna tala engelska ?
Dags vakna upp och inse vi är i 2000-talet.

Skriv en kommentar