Förlust mot hemmastarka Karlskrona

  • 2013-12-14
Nej. Segersviten fortsatte inte och det var väl ganska väntat med tanke på vilka SSK mötte. Dock stod SSK upp mycket bättre i den här matchen än vad man gjorde i de två tidigare mötena med Karlskrona. Nu blev det "bara" 3-1 till Karlskrona efter Karlskrona gjorde tredje målet med bara fem sekunder kvar av matchen.
 
SSK hade 1-1 mot Karlskrona inför tredje perioden men tidigt i den sista perioden gjorde KHK 2-1 och sedan lyckades SSK aldrig kvittera.
 
SSK fortsätter att skjuta mycket och man vinner skotten igen vilket är positivt, nu gäller det bara att göra mål på chanserna som man erbjuds. Det gör ont och se Fleury just nu, så dåligt självförtroende han har. Han skulle verkligen behöva göra ett mål för att få tillbaka glädjen i spelet, man ser att han kämpar och sliter, vill så mycket men det låser sig.
 
Karlskrona tar 15:e raka hemmasegern vilket är väldigt imponerande. SSK ligger kvar i botten av tabellen och man tappar igen. Men SSK spelar tajtare nu. Det ser bättre ut, dock är det ingen rolig ishockey att se på om jag ska vara ärlig men så länge man tar poäng och vinner matcher så är alla glada för det vad det handlar om just nu. SSK sitter i ett väldigt utsatt läge och jag är övertygad om att vi kommer undvika en negativ kvalserie som många har pratat om. Vill inte låta negativ på något sätt men allt handlar om att undvika den negativa kvalserien, skulle SSK ta sig till play off är det en bonus som skulle generera lite extra publikintäkter. Vi får se hur det utvecklar sig. Alla hoppas fortfarande på att man kan komma till kvalserien via play off men den vägen är väldigt lång.
 
Nu släppte SSK visserligen bara in tre mål i matchen men för mig och många andra är det helt obegripligt hur man inte kan ställa Idoff i kassen idag. Man väljer att spela Lundström. Var Idoff sjuk? Nej han var inte sjuk. Var han sliten? Nja, knappast. Så många matcher har han inte stått. Det sänder helt fel signaler när man bänkar en glödhet målvakt, dessutom i det här prekära läget som SSK befinner sig i just nu. Med Idoff i mål så tror jag möjligheterna för poäng hade varit större, det kan man dock bara spekulera i. Tränarna vill väl ha "igång" två målvakter men personligen tycker jag det är ett stort jäkla fel att välja bort Idoff som dominerat mellan stolparna senaste tiden. Att ha "igång" två målvakter, det kan vi inte hålla på med nu i den utsatte situation vi befinner oss i. Som ni märker, jag är mycket upprörd på hur man hanterar målvaktsfrågan och jag har varit det under hela säsongen. Enligt mig är Sebastian Idoff nummer ett, han visade det på försäsongen och visade det förra säsongen när han höll på konkurrera med Anton Forsberg som spelar i SHL just nu och han har inte minst visat det NU, den här säsongen, när han äntligen fick en ärlig chans ifrån tränarna!
Ställde man Idoff åt sidan av andra orsaker, att han inte kände sig 100 % eller liknande. Så gnäller jag inte. Men jag tror inte så var fallet.
 
Ja, mycket gnäll från min sida nu. Trots allt tränarna som bestämmer men jag tror ni (tränarna) förstår frustrationen från oss supportrar.
 
Speluppehåll nu fram till annandag jul då Timrå gästar Scaniarinken. Ladda om batterierna. Det är tre poäng som gäller då och inget annat. Förhoppningsvis är Idoff tillbaka mellan stolparna och visar upp sitt storspel igen!
Dela

Kommentarer

  • Anders
  • 2013-12-14

Undra hur coacherna tänker!! Svagt coachat! Idoff ska stå!

  • Björn
  • 2013-12-14

Tjänstefel att inte ställa Idoff i kassen. Kul att bloggen är igång igen!

  • Södertälje1902
  • 2013-12-15

Håller med er, Idoff i kassen borde varit självklart val men tydligen inte.....

Skriv en kommentar