William Nylander på väg tillbaka

  • 2013-12-17
William Nylander lämnade Södertälje ifjol och gick till SHL-klubben Modo för att därefter bli utlånad till det allsvenska laget Rögle dit också hans pappa Michael Nylander värvades. Det gick inte som planerat för varken Michael Nylander eller William Nylander.

Michael Nylander blev bänkad för tränarna i Rögle inte ansåg att han var tillräckligt bra och nu har dessutom Michael Nylander lämnat Rögle helt. William Nylander gick tillbaka till Modo där han inte verkar få den speltiden han behöver för att utvecklas. Därför pågår det diskussioner mellan Modo och SSK om att SSK ska ta över William Nylander. Per Nygårds bekräftar detta för Sportbladet.
 
Sedan pratas det om att Michael Nylander kommer hamna i båset bredvid tränaren Anders Sörensen. Ja, lite roligt är det trots allt. Jag har länge pekat på att Michael Nylanders hockeykarriär är över, alldeles för långsam på grillorna. Han hänger helt enkelt inte med. Dock väldigt skicklig tekniskt med pucken. Men nu verkar det som han också har insett det. Och kanske avslutade han sin långa hockeykarriär i Rögle?
I alla fall. William Nylander på väg tillbaka och Michael Nylander bredvid Anders Sörensen i SSK-båset. Tja, varför inte?
 
SSK ligger fortfarande i botten och man måste ta till åtgärder för att ta sig därifrån. William Nylander är fortfarande en av Sveriges största talanger så det skulle vara en förstärkning på forwards-sidan och en tränare bredvid Anders Sörensen har man också saknat. Även om Per Nygårds har varit tränare tidigare så är det inte hans huvuduppgift.
 
Det var glädje i SSK. Kan de få tillbaka glädjen i SSK om de återvänder? Ja, det återstår att se men William Nylander bör återvända till SSK om han vill få den utvecklingen han vill. Här kommer han garanterat få mer istid än vad han får i Modo.
Dela

Kommentarer

  • Coachen
  • 2013-12-17

William skulle säkert må bättre i SSK. Han har alldeles för dålig defensiv för att fixa SHL (det blir som att spela BP om man inte är i anfallszon då han mest tittar på och inte vet hur han ska placera sig) och väger lite för lätt offensivt. Han har dock grym potential och kommer växa i kläderna ordentligt bara på ett år eller två.

  • Nylander
  • 2013-12-18

Klart Wille ska lira i Tälje.

Skriv en kommentar