Lagen jag vill följer med SSK

  • 2013-02-25
Leksand är helt klara för kvalserien och de har med tre omgångar kvar i serien även säkrat seriesegern och inkasserar därmed ett par hundratusen riksdaler till deras blödande ekonomi. Pengar som går rakt till deras skulder får man hoppas. Skulle dock inte förvåna mig om man nu förstärker laget ytterligare med någon pusselbit inför kvalserien.
 
Västerås fajtas fortfarande om en direktplats till kvalserien och tog i helgen ett rejält grepp om den tredje och sista direktplatsen efter vinst i Leksand med uddamålet 2-1. Känslan efter den matchen var att Leksand inte gick för fullt utan det var Västerås som var det mer desperata laget som kunde ta med sig alla tre poäng hem till Västerås. Frågan är dock om verkligen inte Leksands-fansen tyckte det var bra för vilka vill ha med Djurgården i en kvalserie? Inte jag i alla fall.
 
Västerås har nu fem poäng ner till Karlskoga och sex poäng ner till Djurgården. Karlskoga har jag räknat bort sedan länge då man märkte att de inte skulle hålla utan nu i slutet kommer det stå mellan Djurgården och Västerås om vilket lag som tar den sista så åtrovärda direktplatsen till kvalserien. Och både SSK och Leksand hoppas det blir Västerås. För vår del ser jag Västerås som en "lättare" motståndare än Djurgården. Det gör säkert Leksand också.
 
Och det ska mycket till om topp tre placeringarna förändras nu de tre sista matcherna i grundserien. Förmodligen kommer det blir Västerås som tar tredjeplatsen. Vi kommer då få en play off med Djurgården, Örebro, Karlskoga och Oskarshamn. Nu är det dock inte helt klart att Oskarshamn spelar play off men det ska, precis som med Västerås, mycket till att man ska tappa den placeringen.
 
Får vi då en play off som ser ut som ovan så är det väl ganska enkelt, i alla fall för mig, att välja ut ett lag som vi skulle vilja ha med i kvalserien mer än de andra. Jag tror vi tänker på samma. Örebro! Vi har vunnit 3 av de 4 matcherna vi mött Örebro den här säsongen. Så bra facit har vi varken på Karlskoga, Djurgården eller Oskarshamn. Mot Oskarshamn har vi som bekant förlorat ALLA matcher. Ett riktigt spöke kan vi kalla de som vi verkligen inte vill ha med i kvalserien.
 
I elitserien är det klart att Rögle spelar kvalserien. Däremot är det absolut inte klart att Timrå spelar kvalserien. Mycket kan fortfarande hända och jag ser hellre Växjö i kvalserien än Timrå. Timrå har mentalt haft den där kvalserien i bakhuvudet under hela säsongen medan Växjö ändå legat på ett ganska bekvämt avstånd ner men nu börjar Timrå äta sig ikapp. Jag tror Växjö är mindre förberedda på kvalserien än vad Timrå är därför ser jag hellre att Växjö spelar i kvalserien!
 
De här lagen hoppas jag på i kvalserien med andra ord...
Leksand
SSK
Västerås
Örebro
Rögle
Växjö
 
Nu är det bara invänta och se vilka lag det blir...Intressant avslutning i båda allsvenskan och elitserien! Och vi SSK:are kan för en gångs skull luta oss tryggt tillbaka under serieavslutningen.
 
Strömwall in action.
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar