Leksand away

  • 2013-02-12


Så var äntligen det här uppehållet slut. Det har nog varit välbehövligt för spelarna som behövt rehabilitera sig, men ack så tråkigt för oss som bara vill se SSK spela.


Det är nu dags att bege sig till Leksand för en "seriefinal" ja den här gången är det ju det eftersom det handlar om 1:an och 2:an som möts.


SSK har fortfarande spelare på skadelistan samt att Ziga Jeglic fick 2 matchers avstängning för tacklingen på Karlskogaspelaren Björn Kindahl, men Jonatan Nielsen är tillbaka efter sin hjärnskakning, Jacob Dahlström är tillbaka från Åker och William Nylander väntas göra A- lags debut.


SSK har ju haft två spelare på landslagsuppdrag, Ziga Jeglic och Damien Fleury. Vi får säga grattis till Jeglic och Slovenien som är klara för OS i Sochi.


Ett uppehåll kan ha negativ eller positiv inverkan på ett lag. Vi får hoppas att det för SSK:s del bara är positivt att få ha bra träningar och att de som var slitna innan uppehållet har fått chans att "vila" sig i form. Nackdelen med matchuppehåll är just avsaknaden av matcher och matchtempo, men det borde väl vara likadant för båda lagen kan man tycka.


Både SSK och Leksand slåss ju för att behålla sina placeringar i tabellen för det är ju ändå 8 omgångar kvar (inklusive denna) dvs 24 poäng att slåss om och de lag som ligger bakom kan komma smygande.


Hur kedjeformationerna kommer att se ut samt vem som ska vakta kassen bestäms efter värmningen , säger Anders Sörensen på SSK:s hemsida.


Ja vi ser fram emot en spännande seriefinal, där det är svårt att sia om utgången, men den ständige optimisten tror på seger om än en knapp sådan. Vem minns inte segern på övertid med 1 sekund kvar i Tegera Arena senast.

/Björn och Ing-Marie

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar