Mycket sur födelsedagsförlust

  • 2013-02-23


Det var ingen rolig födelsedagsfest som SSK fick. Man hade chansen att på egen hand i stort sett säkra en kvalserieplats. Nu mötte man ett Tingsryd som krigar för sin existens i Allsvenskan, ett krigande som gav resultat.

Det syntes att Tingsryd var väldigt fokuserad på uppgiften, SSK spelade lojt och krampaktigt. SSK hade dock några farliga anfall bland annat hade vi en puck i stolpen. Nej det ser ut som SSK är inne i en liten formsvacka och att skärpan behöver ställas i skarpt läge för att kvalserien ska bli en rolig upplevelse.


De två första perioderna är mållösa med lite poängövertag till Tingsryd. Samtidigt förstår man varför Tingsryd ligger på den plats de gör för skärpan i avslutningarna är inte alltid de bästa. Man har ändå känslan av det här kommer att lösa sig till Ssk:s fördel i tredje perioden.


Men så är inte fallet i tredje perioden kommer Tingsryd in och det ser ut som om de har bestämt sig för att vinna. Efter ca 5 minuter sätter man också 1-0, det är lite diskussioner och det blir videogranskning men en ganska kort sådan och domaren dömer mål. Nu har Tingsryd skapat ett tryck och krigar med näbbar och klor för att behålla ledningen.


När det har gått ca 15 minuter av tredje perioden blir Viktor Lööv skadad han får en skridskoskena över underarmen och får sy några stygn och kommer inte tillbaka mer denna match.


Ett lite hopp tänds dock när Mikael Nylander sätter 1-1 efter 16.43. Nån minut efteråt är det en lite tvivelaktig utvisning när Tingsryd får en man utvisad, hela hallen, inklusive oss, trodde att Fredric Andersson skulle bli utvisad. PP i slutet av matchen bör ju gynna SSK eller? Men icke, med 30 sekunder kvar täcker Tingsryd spelare ett misslyckat skott och kommer i stort sett fri men blir nerdragen och domaren dömer straff.


Smotherman sätter straffen, det är nu 27 sekunder kvar av matchen. SSK tar målvakten direkt efter tekning men lyckas inte kvittera. Tingsryd får iväg en puck som går i mål men slutsignalen har redan gott.


Ja det blev som sagt ingen rolig födelsedag och straffar i Tingsryd är tydligen inte SSK:s grej.
Trots två insläppta mål var ändå Sebastian Idoff SSK:s klart bäste spelare han gjorde flera kvalificerade räddningar och räddade målet från påhälsning vid ett flertal tillfällen. En spelare som också går från klarhet till klarhet trots en väldigt skakig inledning är Johan Jonsson, tror nog att han kan bli väldigt betydelsefull i en kvalserie.


Vi fick idag se SSK:s 9999:onde mål i tävlingssammanhang. Vi får verkligen hoppas att vi får uppleva det 10 000:nde på tisdag plus några till faktiskt.


I striden om direktkvalplatserna är det dock status quo eftersom både Djurgården och BIK förlorade sina matcher.


Nej nu glömmer vi den här matchen och riktar blickarna framåt mot tisdagen, nu känns det som om vi har varit en bit ner igen så nu vänder vi uppåt.


/Björn och ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar