Poängen som blåste(s) bort...

  • 2013-02-01


Ja det här börjar ju bra utvisning på Robban efter 1.20. SSK spelar ett bra bp och Vik får inte många chanser. Farligaste chansen är en nästan fri vik spelare men Forsberg avvärjer.


6.25 åker Robin press ut för en tripping men återigen spelar SSK bra bp. Det har av förklarliga skäl varit mest spel i SSK:s zon och efter 8.42 gör VIK 1-0 efter en något tilltrasslad situation framför Forsberg. En retur som går in mellan benen.


Domaren hinner inte mer än släppa pucken förrän SSK kvitterar. Efter 9.03 styr Fleury in ett skott från Mike Bergin, snyggt förarbete av Nylander.


Dags för SSK:s tredje utvisning efter 11.06. Den här gången får vik igång ett bättre pp men SSK spelar ett kompakt försvar.
Det bjuds på chanser åt båda håll och kedjan Nylander-Fleury-Jeglic är som vanligt heta och har flera bra chanser.
Västerås har också några farliga anfall men perioden slutar 1-1.

 


Det verkar som Västerås käkat taggtråd i periodpausen och SSK druckit bromsolja för Västerås går ut hårt. Efter 5.41 gör Västerås 2-1. Spelet har gått lite i stå för SSK och vid knappa 8 minuter gör Västerås 3-1 och Strömwall väljer att ta en time out.

Det blir en kortvarig förbättring och vi får också med oss en utvisning, men spelet i pp fungerar inte alls, det är mest Västerås som för spelet.
Det är mest spel i SSK:s zon och vid 17.34 gör Västerås 4-1.

Det känns som SSK inte riktigt är med i matchen, kan det vara så att alla skadorna tar ut sin rätt? 

 


Tredje perioden börjar med att SSK byter målvakt. Idoff in, det kanske man skulle ha gjort redan från matchstart, upplever att Idoffs spelstil passar bättre mot ett lag som Västerås.


Nu var det nog SSK som fått taggtråd i pausen för in kommer ett lag som ser ut att vilja vända på den här matchen. Efter ca 2 min blir det en dubbelutvisning efter lite bråk, spel 4 mot 4. Strax efteråt drar Västerås på sig ytterligare en utvisning och SSK får spela 4 mot 3. Det dröjer 30 sekunder så gör SSK 4-2. Nu är det SSK som för spelet och verkligen vill vinna tillbaka det här.


Ett nytt pp för. SSK vid 12.03 och 12.32 gör Ziga Jeglic 4-3.
Strax efter slår Robban in 4-4, pucken ligger fri framför mål och Robban stöter in pucken. Men vad gör domare Schilken? Jo han blåser av för blockering. Det känns som ett väldigt, väldigt tveksamt domslut.


Nu är det vild forcering från SSK:s sida och vi har bland annat ett stolpskott av Fleury. När det återstår drygt 2 minuter så lämnar Idoff kassen och SSK gör allt för att få in en kvittering. Det lyckas dock inte och Västerås vinner med 4-3.


Ja vad ska man säga om den här förlusten? Var nog lite snäll i omdömet om Schilkens avblåsning. Det var åt helvete fel och det var inte det enda felaktiga domslutet i matchen. Vi ska väl i ärlighetens namn säga att det var några felaktiga eller kanske mera "icke" domslut som var till SSK:s fördel men det bara understryker Shilkens inkompetens. Vi får bara hoppas att den här förlorade poängen inte ska ha någon betydelse i slutändan.


Nej nu glömmer vi det här(hur svårt det än kan vara) och laddar för hockeymanifetsationen i morgon. Då ska vi från ett fullsatt Tempel skrika och heja fram vårat kära SSK till seger.


/Björn och Ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar