Powerplay och boxplay

  • 2013-02-25
Jag vågar nog påstå att powerplay och boxplay har varit den avgörande delen till varför SSK ligger så pass högt upp i serien som man gör. SSK har gjort sig känt för de senaste åren att aldrig lyckats få ihop ett bra powerplay men den här säsongen har man verkligen lyckats. Även i boxplay är det riktigt bra kryddat med två målvakter som ligger högt upp i målvaktsligan.
 
Jag ska ta det för er...

Först i powerplay-ligan. Tvåa i tabellen med minst insläppta mål per match (2,18). Tvåa i måleffektivitet-ligan (10,83 %). Trea i boxplay-ligan.
 
Inte konstigt att vi ligger högt upp i tabellen med det här facit på viktiga områden. Varför är vi så bra i powerplay och måleffektivitet? Ganska enkelt. Damien Fleury, han vet var målet står. Det är det inget tvivel om. Michael Nylander med STOR rutin och har fantastiska handleder, njuter varje gång han lägger passningar på bladet, hela tiden. Ziga Jeglic har utvecklats något enormt, det var verkligen rätt att behålla honom och göra sig av med Sabolic. Jeglic jobbar stenhårt och har fått valuta för det. Det här är en ledande förstakedja som jag bara kunde drömma om innan den här säsongen startade!
 
Varför är vi så bra i boxplay? Två målvakter som växt ju längre säsongen har lidit. Sebastian Idoff vet vi vad vi får från honom men den målvakten jag är mest imponerad över är Anton Forsberg. JVM-mästare, stor målvakt som utvecklats och verkligen tagit chansen i SSK:s mål den här säsongen. Han började tveksamt men är som vissa andra kallar det numera Anton "Betong" Forsberg. Många var oroliga över målvaktssidan när vi klev in med två orutinerade målvakter men nu kan vi vara lugna, jag lovar. ;)
Foto: Bildbyrån
 
Och självklart är det inte bara målvakterna som gör att SSK har ett bra boxplay. Men det är absolut en väldigt viktig del. Målvaktsdelen är det viktigaste i hela laget. Dock måste jag berömma Emil Djuse som kom från division 1, det här är en back som kan nå  hur höga höjder som helst. Elitserielag har redan börjat spana in honom och går vi inte upp till elitserien är Djuse förlorad.
 
Sedan har vi Andreas Hjelm. Jag har skrivit det förut men måste nämna det igen. Jag fattar inte hur människan kan gå från att vara så "nere" till att spela som en elitserieback på bara någon månad. Jag har aldrig någonsin sett en sådan förändring på så kort tid. Hjelm började säsongen väldigt svagt men har lyft sig något enormt och varit en mycket viktig kugge bakåt men också bidragit framåt med en del mål. Vi har fler backar som varit bra men Andreas Hjelm och Emil Djuse har enligt mig varit de två vassaste.
 
Foto: City-Press
 
Vi kan väl sammanfatta det som så att det är en härlig mix i laget. Stortalanger blandat med mycket rutin. En bra kombination minst sagt.
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar