Sur förlust i Leksandland

  • 2013-02-13


Att något som börjar så bra kan sluta så tråkigt. Ja bra och bra förresten efter ca 3 minuter åker Jesper Thörnberg på en ful tackling som borde renderat utvisning på Leksandsspelare. Det såg verkligen inte bra ut och när sedan Thörnberg får hjälp ut till omklädningsrummet anar man ju det värsta, ytterligare en skada. SSK:s för kvällen första lina var därmed spräckt.


Efter dryga 10 minuter får Hjelm en armbåge i ansiktet och blöder, Björklund tar en fight och det blir utvisningar 2+2 min för Leksand och 2 min för Björklund. 
I det pp som följer gör Fredric Andersson 1-0. Strax efteråt så trampar William Nylander runt i Leksands zon, släpper pucken till Johan Jonsson som smackar dit 2-0 för SSK.
SSK går till pausvila med 2-0 alltså, som sagt det känns ju som en rätt okej början smolket i bägaren är ju två skador.


Andra perioden vill man helst glömma, Leksand kom ut som ett annat lag och tog över tillställningen och utjämnar till 2-2. Hjelm återkom med tuss i näsan och spelade vidare.
SSK hade väl några anfall främst genom Nylanders som var värt ett bättre öde. När det är 1 minut kvar tar Tony Lagerström pucken och skrinnar mot mål tillsammans med Emil Lundberg. Lagerström skjuter 3-2 för SSK, det kändes skönt.


Vet inte riktigt vad leksingarna fick i periodpauserna men i tredje la man i ännu en växel. SSK var lite störda dels av skadorna som finns naturligtvis men också av att Leksand trummar på och spelar både smart och fysiskt, ibland lite på gränsen faktiskt. Det blir inte bättre av att Andreas Hjelm får en puck på foten efter ca 5 minuter och tvingas utgå.


Vi får några billiga utvisningar mot oss som sliter på spelet, men vi ska väl också säga att vi vid några tillfällen klarar oss från utvisningar.


Leksand vinner tredje perioden med 3-0 och matchen med 5-3, säga vad man vill om Leksand som förening, men grabbarna på isen spelar rätt okej hockey.


Det finns ändå några saker att glädjas åt denna dag. William Nylanders debut gick bra och det ger mersmak för kommande matcher. David Pastrnak får också godkänt, de hade en del fina kombinationer de där två.


Nu laddar vi för torsdagen och 3 poäng, för till kvalserien ska vi.
Så möt upp i Templet på torsdag kära SSK vänner och heja fram vårt lag till 3 poäng.

Debuterande William Nylander intervjuas i periodpaus av viasat


/Björn och Ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar