Vinst i Karlskrona på straffar

  • 2013-02-17


Ja det var ju med nöd och näppe SSK fick med sig 2 poäng hem. Det var ju med lite förundran man läste och såg kedjeformationerna, skulle det här verkligen funka?

Det kändes som man inte fick chans att känna efter heller för Karlskrona startade oerhört skridskostarkt och körde ifrån SSK i första perioden. Ett SSK som stog på hälarna vid flera tillfällen och räddades av en storspelade Anton Forsberg.
Redan efter 3.49 tar Karlskrona ledningen, det är då avvaktande utvisning på SSK.
Målet ger styrka till Karlskrona och SSK ser mer och mer tillbaka pressat ut. Det är lite småtjurigt och grinigt och domaren missar en del åt båda håll bl.a. får Djuse en propp på näsan och behöver plåstras om.
1-0 till Karlskrona efter första perioden.


I den andra perioden är SSK mera fokuserade på uppgiften och pressar tillbaka Karlskrona mer och mer. Det är fortfarande tjurigt och utvisningarna avlöser varandra åt båda håll. Det dröjer ändå så länge som 16 minuter in andra innan SSK kan kvittera. Djuse skjuter från blå och Robban styr pucken i mål. 
Lagen går till pausvila med 1-1.


Tredje perioden är mycket ett ställningskrig. Karlskrona forcheckar högt och effektiv och ger inte SSK så stora chanser att komma med i fart i anfallen. Samtidigt har Karlskrona svårt att ta till vara sina chanser och peta in pucken bakom en storspelade Anton Forsberg. Det är också flera tveksamma domarinsatser vid offside, icing och icke domslut vid misstänkta utvisningar åt båda hållen.


Matchen slutar 1-1 och går till förlängning och straffar.


Straffläggare för SSK är Fleury, som sätter sin.
Andreas Hjelm som  sätter sin men Micke Nylander missar.
Karlskrona har också satt 2 straffar så det blir sudden straffar.
Fredric Andersson sätter sin och Anton Forsberg räddar Karlskrona straffen.
Slutresultat 2-1 till SSK och 2 bärgade poäng.


Vi kan väl konstatera att valet av kedjeformationerna inte var optimalt samtidigt som flera av spelarna gjorde svaga insatser och inte kom upp i den standard som de besitter. 


Vi ska samtidigt inte ta ifrån Karlskrona att de nog gjorde sin bäste match för säsongen, de körde sönder SSK från start, fick första målet och red på den vågen.


Till nästa match får vi hoppas att vi får se den leading line med Fleurya-Jeglic-M.Nylander som var så framgångsrik innan Zigas avstängning. Skulle också vilja se ett målvaktsbyte för att kunna ha två "stekheta" målvakter i en ev kvalserie. Skriver ev kvalserie för det är inte klart förrän sista matchen i grundserien är spelad.

/Björn och Ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar