Åttonde raka 3 poängaren

  • 2013-01-19


Ja vad ska man säga om det här laget? Det verkar inte spela någon roll vilka som spelar ihop eller hur man matchar laget. SSK bara vinner. Hur ska media nu förklara bort SSK:s vinster när vi har 7 spelare på skadelistan och inga NHL proffs att "skylla" på. Jo just det vi har 2 lån, dom kanske kan få skulden. Nä skämt åsido, det går bra nu, riktigt bra. Det finns en trygghet och självförtroende som bara lyser om spelarna. 


Första perioden börjar annars lite trevande det är mycket studspuckar hit och dit och ingen riktig ordning på spelet från nåt håll. Vid dryga 4 minuter får Damien Fleury en snygg passning från Ziga Jeglic, han sliter sig loss trots att han har 2 spelare hängande på sig, får iväg ett skott som går in 1-0 till SSK.
Troja gör sedan 1-1 i mitten av perioden efter lite slarvigt spel av SSK. Efter Trojas mål växlar SSK upp lite och det surras som bålgetingar runt Trojas målvakt. Innan perioden är slut hinner också SSK göra 2-1 genom Micke Nylander på en snygg framspelning av Andreas Hjelm.


Andra perioden börjar SSK i bp, men fortsätter spela stabilt i den spelformen. SSK fortsätter att spela stabilt i 5 mot 5 också, Troja har några anfall men det känns aldrig riktigt farligt. Sedan följer 2 st pp där SSK får bra snurr på spelet men lyckas inte få in pucken. Det var ett tag sen nu vi gjorde mål i den spelformen. Strax efter får vi ändå jubla när David Pastrnak gör 3-1, hans andra mål på lika många matcher. Nu har alltså både SSK:s yngste och äldste spelare gjort mål i samma match, stort. I slutet av perioden blir Viktor Lööv utvisad men det mest spännande som händer där är att Lagerström och Jeglic kommer i en 2 mot 1 situation.


I tredje perioden har SSK tagit över helt och segern är aldrig hotad trots att det inte blir några mål. De anfall som Troja kommer upp i plockar SSK försvaret ganska lätt. När det är ca 2.30 kvar gör sedan Fredric Andersson mål i öppen kasse. 4-1 är ett faktum.


Ja som sagt segertrenden håller i sig och segerdanserna likaså. Det finns flera spelare som kliver fram och tar för sig. Gustav Björklund syns mer och mer det lyser självförtroende om honom. Jonas Engström och Emil Billberg sliter och sliter mycket i det tysta, men oerhört viktiga. Junioren David Pastrnak får mycket istid och verkar trivas som fisken i vattnet. En som kanske gör sin bästa match idag är Tony Lagerström, han spelar mycket tvåvägsspel idag tar mycket ansvar, han syns inte så ofta i målprotokollet, men idag syntes han över hela banan.Skulle kunna räkna upp hela laget, för SSK har medvind nu. Fortsätt att blåsa framåt så kan det här blåsa riktigt långt.


Eller som någon klok människa sa efter matchen " det kan nog dansas ända fram till elitserien"

/Björn och ing-Marie 

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar