Det är inte lätt att "döda" ett spöke

  • 2013-01-26


Det fick SSK erfara efter 3-2 förlusten mot Oskarshamn. Att det ska var så förbålt svårt att vinna över dom, när man har slagit alla andra lag i serien!! 


Här kommer i alla fall en kort resumé av matchen.


Oskarshamn startar första perioden starkt och har ett par giftiga anfall men Idoff spelar säkert och plockar några farliga puckar.
När kedjan med Nylander-Jeglic-Fleury kommer igång så vänder spelet och SSK äter sig in i matchen för att sedan ta över mer och mer. Alla kedjeformationerna sliter hårt och flera gånger är det nära SSK ledning. Jesper Fröde'n har några skott på mål. 
Efter 10.36 sätter Johan Jonsson 1-0 till SSK, vilken skön känsla. Där ser man vad lite självförtroende kan göra. Jonsson har väl hittills inte gjort sin bästa säsong men de senaste två matcherna har han lyft sig rejält.
Strax efter blir Damien Fleury utvisad för holding. Boxplayet som SSK presterar är tätt och Oskarshamn har svårt att komma till skott.
Sedan radar SSK upp chanser på chanser och borde nog fått in en puck till, men perioden slutar 1-0 till SSK.


I andra perioden är det SSK som startar starkast och har bud på fler mål, men här blir matchbilden lite tvärtom, det är Oskarshamn som istället äter sig in i matchen och tar över mer och mer. SSK har ändå några farliga anfall främst genom Jesper Fröden som spelar helt utan respekt, svårt att förstå att han bara är junior. SSK radar upp några chanser men det är mycket skott utanför och över. I mitten av perioden får både Robban och Nylander smällar och är borta några byten men återkommer i slutet av perioden båda två.
I slutet av perioden har Oskarshamn tagit över och det snurras mycket runt Idoff, som hoppar, slidar, plockar och räddar. Och SSK kan gå till periodvila med fortsatt ledning 1-0.


Tredje perioden startar oturligt för SSK när Oskarshamn kvitterar redan efter 1.20, en puck som studsar i ryggen på Idoff och in i mål. Detta stärker Oskarshamn som trampar på ordentligt i varje anfall och SSK får slå i från sig. Det känns bara som en tidsfråga när Oskarshamn ska ta över målmässigt också. Vid 9.44 glider Stefan Öhman ganska lätt emellan Hjelm och Sonntag och sätter 2-1 för Oskarshamn. Nu följer några sekvenser med "icke domslut" där SSK blir nergjorda eller fasthållna. Det i sin tur leder till lite schabbel på offensiv blå av Viktor Lööv som gör att Oskarshamn kan komma 2 mot 1 och enkelt sätta 3-1. Strax efter får Oskarshamn en straff men en väldigt dålig straff som skjuts utanför. 
I slutet av perioden kommer dock SSK igen och jobbar sig till utvisningar samt tar ut målvakten men reduceringen kommer lite för sent. Micke Nylander sätter 3-2 med bara 10 sekunder kvar.


En segersvit är bruten, vi var väl alla medvetna om att den skulle komma någon gång. Kanske bättre att den kom nu så, SSK kan påbörja en ny segersvit på tisdag.

 
Vi har ju ändå bevttnat några bragder under den här segersviten, vem minns inte 1-0 vinsterna mot Leksand och Örebro, samt inte minst senaste vinsten mot Mora med 8 ordinarie spelare på skadelistan.


Nu är det bara att ladda om,på tisdag fyller vi Templet. Djurgården ska inte ha en chans, varken på isen eller på läktaren.

 

/Björn och Ing-Marie

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar