En enorm prestation - inget kan stoppa SSK

  • 2013-01-19
SSK har enda sedan försäsongen startade smygit med och inte dragit till sig några större rubriker i media. Visst är det kul om det skrivs mycket om SSK men det kan också vara positivt att media glömmer bort SSK. Ingen har sett SSK som det största hotet mot elitserielagen utan det har bara varit snack om Djurgården och Leksand.
 
I och med segern igår med 4-1 mot Troja-Ljungby går SSK upp på 80 poäng och befäster sin andraplats i tabellen och har nu hela 14 poäng ner till laget under strecket. SSK började säsongen på absolut sämsta sätt och man undrade hur det skulle gå, man hoppades på att de kunde resa sig och i alla fall nå en topp fem placering men jag kunde aldrig ens drömma om att de skulle ligga tvåa i tabellen med 80 poäng med 13 matcher kvar. Det är en enorm prestation och det här är nog unikt. Har något lag gjort det här tidigare i allsvenskan?
 
SSK har ett väldigt, väldigt bra utgångsläge nu. 13 matcher kvar och 14 poäng ner. Det får man inte tappa. Och det kommer man inte göra heller. SSK är en lagmaskin, man vinner och vinner...och vinner. Man har varit nära att tappa poäng men trots det så är det SSK som går segrande ur matchen när 60 minuter är spelade.
 
Jag sa enda sedan första början när Nygge värvades till SSK att jag litar på honom till 100 %. I fjol var det en besvikelse - så klart men man ska också ha i åtanke att det hände väldigt mycket under den där sommaren, SSK hade precis ramlat ur elitserien och Nygårds kunde inte börja värva förrän en budget var satt och det dröjde innan man kunde sätta någon budget vilket nog alla förstår.
 
Inför den här säsongen så har Nygårds haft god tid på sig och vilken succé det har blivit. Alla spelare som Nygårds värvat och lånat in den här säsongen har varit bra. Men ska man utse den bästa så är det Anton Forsberg. Lånet från Modo. Bästa målvakten i hela serien och Anton är så pass bra att han kan spela i ett topplag i elitserien. En extremt stor talang. Han har storleken också.
 
 
Jag tror Johan Strömwall njuter nu. Många skador och man slänger in en 16-åring stortalang som går in och först gör mål mot Almtuna borta och sedan gör mål igår mot Troja. Två matcher - två mål. Och han är 16 år. David Pastrnak!
 
Stämningen är enormt bra i laget och jag tror väl ingen direkt har missat vad som hände i omklädningsrummet efter matchen igår. Telge Kebab-ramsan är bekant och spelarna i laget älskar den. Vikström klev ner i omklädningsrummet och körde igång den där nere efter vinsten igår. Inte sett den? Den finns att se på SSK:s officiella Facebook-sida.
 
13 matcher kvar alltså. 39 poäng kvar att spela om. Tar SSK en 1/3 del av de poängen så är de förmodligen klara för kvalseriespel.
 
Nu går vi för att vinna serien!
 
/Victor
 
 
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar