Intervjustafetten går vidare till nr 10...

  • 2013-01-28


Vi fick en pratstund med Damien Fleury efter matchen mot Tingsryd, det är ju ett tag sen men av förklarliga skäl har vi inte kunnat lägga ut den förrän nu (se längst ner på intervjun).


Här är frågorna vi ville ha svar på
När och var började din hockeykarriär?
Har du hållit på med någon annan idrott? vilken i så fall? 
Hur förbereder du dig före match, har du några speciella "trix"?
Vad gör du när du kopplar av från hockeyn?

Frågan från Cam Fowler: Vilken var din favoritmat innan match när du fortfarande bodde i Frankrike?

Damien berättar att han började åka skridskor och spela hockey redan som 4-åring hemma Caen , där han är född och uppvuxen. Caen är en stad i nordvästra Frankrike, 15 km söder om engelska kanalen. Han berättar också att han även hållit på med fotboll men att han egentligen inte var så bra i det. Vid ca 15 års ålder var han tvungen att välja och valet var då inte så svårt, det blev hockeyn. Han har spelat hockey i 3 klubbar i Frankrike det är Caen, Villard-de-Lans och Grenoble.


Vi har noterat vid bortamatcher att Damien har en lite annorlunda uppladdning än många andra i laget och på det svarar han så här: "-Jag brukar värma upp med fotboll tillsammans med de andra i laget, men sedan vill jag gärna vara för mig själv, gå undan,lyssna på musik och bara koncentrera mig på matchen".


Damien är ju småbarnsförälder så på fritiden går mycket tid åt att ägna sig åt barnens aktiviteter, det är mycket skidåkning just nu berättar han eftersom det är en favoritsysselsättning för barnen.


På frågan från Cam svarar han så här: "-Min favoritmat i Frankrike,och även här i Sverige, är kyckling och pasta, det är bra uppladdningsmat", avslutar Damien.


Damien skickar vidare stafettpinnen till Robban Carlsson (Skälet till att det dröjt är ju att Robban varit skadad)


Vi tackar Damien Fleury för intervjun.

/Björn och Ing-Marie

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar