Intervjustafetten rullar på

  • 2013-01-08


Vi har kommit lite i ofas med intervjustafetten, det beror på helger samt att vi måste få tag i nästa spelare som ska intervjuas innan vi kan lägga ut intervjun, men nu börjar det ordna till sig.


Ziga Jeglic skickade vidare stafettpinnen till Mike Bergin. Vi träffade Mike strax innan juluppehållet.

 


När och var började din hockeykarriär?
"- Jag började spela hockey när jag var ungefär 4 år, i Ottawa där jag växte upp"


Har du hållit på med någon annan idrott? vilken i så fall? 
Mike berättar att han spelade basket till han var ungefär 14 år. "- Jag har också spelat lacrosse tills jag var ungefär 16 år, jag spelade i ett kanadeniskt juniorlag" berättar Mike. 
Lacrosse är en lagsport som är ganska anonym i Sverige. Det går till ungefär så här: Planen är ungefär som en handbollsplan. Spelarna har klubbor med en håv längst ut där man " fångar" bollen, som är en gummiboll lika stor som en tennisboll ungefär. Man måste passa bollen emellan varandra ett visst antal gånger innan man får skjuta på mål. Spelet påminner alltså om hockey/innebandy/landhockey.(källa:Wikipedia)
Vad tycker du att det är för skillnad på att spela collegehockey och allsvensk hockey?
"-Den största skillnaden är ju storleken på rinken. I svensk hockey finns det mer utrymme för spel,helst för snabba spelare. Spelarna har ett större arbetsområde liksom"


Vad gör du när du kopplar av från hockeyn?
"- Under säsong blir det mycket att titta på film, svara Mike. På somrarna spelar jag mycket golf. Jag har också en stuga i Kanada där jag tillbringar mycket tid. Att fiska är en favoritsysselsättning eftersom stugan ligger vid en sjö"


Frågan från Ziga löd så här: Kommer du ihåg senaste gången du spelade golf med mig(Ziga) hur gick det?
"Ja svara Mike leende, det gör jag. Vi har spelat ett tjugotal gånger innan säsong och jag har vunnit 19, utom då senaste gången då vann Ziga. Han har fortfarande "scorekortet" sitter på kylskåpetdärhemma, som ett minne"avslutar Mike.


Mike Bergin skickar vidare stafettpinnen till Jonatan Nielsen.


Vi tackar Mike Bergin för en trevlig pratstund.

 

/Björn och Ing-Marie

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar