NHL-lockouten är över

  • 2013-01-06
NHL-lockouten är nu över och det kan komma och betyda mycket i allsvenskan. Förutsättningarna kommer ändras för framförallt Västerås anser jag. Backlund och Berglund har burit Västerås på sina axlar under tiden de varit med Västerås och spelat. Även Mora kommer tappa. Anze Kopitar åkte dock på en skada igår i derbyt mot Leksand men man har även Bobby Ryan i laget. SSK har en lockout-spelare och det är Cam Fowler. Han har inte burit SSK på samma sätt som Backlund och Berglund gjorde med Västerås. Det är en jäkla skillnad faktiskt. SSK har trots nu när Fowler lämnar ett lag som kommer vara med i toppen och fajtas, det är jag övertygad om!
 
Det är exakt 18 matcher kvar i allsvenskan och jag tror att det kommer bli en hel del förändringar i tabellen nu i slutspurten. Jag tror bland annat på att Djurgården kommer att nå en topp tre placering och jag tror även och hoppas att SSK tar en topp tre placering. Jag tror SSK, Djurgården och Leksand är de tre starkaste klubbarna som kommer ligga på topp tre när allsvenskan summeras om 18 matcher.

Karlskoga kommer inte hålla. De har ett bra utgångsläge men förlust mot Djurgården med hela 6-1 säger väl en hel del. Förlorar man så pass stort mot Djurgården är man inget lag för toppen av serien. Enda målet som Karlskoga mäktade med gjordes dessutom av deras NHL-lockoutade spelare Marcus Johansson.
 
Ett stort tack till Carl Hagelin, Matt Read, Nicklas Grossmann, Jonathan Ericsson och sist men inte minst, Cam Fowler! Ni har alla betytt väldigt mycket för SSK den här säsongen. Carl Hagelin och Matt Read kom in när krisen var som störst, det var ni två som vände på allt. Det är ni som ingjutit självförtroende som spelarna i SSK åker omkring med nu. Kolla bara på Andreas Hjelm. Man tror ju knappt det är sant. Den scenutvecklingen som Hjelm stått för de senaste tre senaste månaderna är magnifik. Det ska inte gå! Men tydligen så gör det, det.
 
Det finns ingenting att vara orolig över känner jag. Det här ser bra ut! Om tre timmar släpps pucken uppe i Haparanda. Då ska vi ta tre poäng! Michael Nylander gör debut för SSK.
 
 
/Victor
 
 
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar