Sjätte raka trepoängaren

  • 2013-01-13
Ja, SSK går verkligen som tåget just nu. Fast det har vi visserligen gjort enda sedan matchen hemma mot Karlskrona när vi vann med 6-2 i början av oktober.
 
Segern igår mot Malmö var väldigt viktig. Det var mycket sköna tre poäng som vi bärgade. Spelet SSK bjöd på lämnar mer att önska, i alla fall hos mig. Malmö är ett riktigt bra lag och vi ska vara glada att vi hade flytet på vår sida igår för det hade lika gärna kunnat sluta med att Malmö snodde med sig en eller två poäng i den här matchen.
 
Målskyttarna i matchen var Andreas Hjelm (han fortsätter ösa in poäng), Jonatan Nielsen (lånet från Linköping som fortsätter övertyga och sedan sist men inte minst Damien Fleury.
 
Jag vill lyfta fram en spelare extra mycket efter matchen igår och det är Gustav Björklund. Det finns de som inte tycker att han håller på den här nivån men som han har utvecklats. Nu händer det grejer när han är på isen och har pucken. Det är en helt annan spelare om man jämför från ifjol. Kolla bara 2-1 målet igår som Jonatan Nielsen gjorde. Enligt mig så är det Gustav Björklunds mål, han jagar ikapp en puck som 9 av 10 spelare skulle se som en förlorad puck men det gjorde inte Björklund utan han jagade ikapp, satte Malmö-backen i planket, vann duellen och tog med sig pucken för att sedan passa upp till Jonatan Nielsen som satte snyggt pucken i bortre krysset. Två fantastiska prestationer. Härligt!
 
Domar-nivån är återigen väldigt dålig. När ska det hända något där? Det kan inte fortsätta så här. Det händer att det är bra domar-insatser i vissa matcher men det är allt för ofta det är för dåligt. Domarna måste lära sig att hålla SAMMA nivå matchen igenom. Hur svårt ska det vara? Och vet domaren att han missat någon utvisning, ja då kommer en kompensationsutvisning istället. Men är det så mycket bättre då? Då gör han ju fel igen. Jag säger inte att det är lätt att vara domare men dömmer man allsvenskan i hockeysverige så måste det vara bra. Det är en professionell hockeyliga där mycket pengar faktiskt står på spel.
 
Skönt med vinst i vilket fall som helst. 3-1 blev slutresultatet och Anton Forsberg visar återigen varför han är bäst i serien. Ett insläppt mål och massvis med otroliga räddningar från hans sida.
 
Johan Andersson blev tacklad tidigt i andra perioden så han avgick med ett brutet nyckelben (?). Aj aj. Kommer förmodligen bli borta ett tag nu. Så jäkla synd! Jag gillar J.Andersson och jag tyckte han hade kommit igång ordentligt nu från sin förra skada och så nu åker han på en ny skada. Helvete rent ut sagt.
 
Även Robert Carlsson blev liggandes på isen och det är inte ofta man ser han ligger ner på isen. Gör han det så har han ju ont. Vet dock inte så mycket mer än så men jag tror inte den skadan är lika allvarlig som Johan Anderssons. Vi får se vad som sägs där.
 
Sköna tre poäng men man måste upp ännu mer för att kunna försvara den här topp tre platsen. Djurgården kommer där bakom jagande nu. Det är jag lite orolig över men jag tror och hoppas att det är Karlskoga och inte vi som kommer tappa. Som jag sagt innan säsongen ens börjar. Jag tippade Leksand som seriesegrare, Djurgården som tabelltvåa och SSK som tar tredjeplatsen.
 
Långt kvar dock. Kämpa på! Forza SSK!
 
/Victor
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar