Tuff match väntar mot Malmö!

  • 2013-01-12
Malmö är ett lag som absolut kan blanda sig i toppstriden så det här tror jag kan komma och bli en av våra svåraste hemmamatcher. Men som ni vet så är SSK det starkaste laget på hemmaplan och det är mycket tack vare publiken och mycket tack vare de fantastiska spelarna vi har i laget nu. Det är ett nöje att se alla utvecklas och spela hockey. Det verkligen lyser i alla spelares ögon när de är på isen.
 
Sedan får vi inte glömma våra bästa målvakter. För de är bäst. Tillsammans. Vi har seriens bästa målvaktspar. Inför säsongen så trodde många att SSK hade allt för svaga kort på just målvaktssidan men det har visat sig att vi verkligen inte har. Anton Forsberg leder hela målvaktsligan i serien och Sebastian Idoff placerar sig på en fin fjärdeplats. Målvakterna är A och O i ett hockeylag. Utan bra målvakter, då vinner man inte matcher. Men det gör vi nu och det har varit i flera matcher där Idoff och Forsberg på egen hand vunnit matchen åt oss. Ett exempel är i Örebro där Anton Forsberg höll nollan och vi vann med 1-0. Ett annat exempel är mot Leksand borta där Idoff gjorde en otroligt bra match och vi vann med 2-1 efter förlängning.
 
Många matcher återstår. Men det börjar dra ihop sig. Efter varje seger så känner man bara lukten mer och mer av kvalserien. Ska det gå? Kan vi nå dit genom en direktkvalficering? Och när man börjar tänka på kvalserien, ja då är det lätt hänt att man börjar drömma om vad som faktiskt kan ske i en eventuell kvalserie till våren. Den serien där allting kan hända. Och vi SSK-supportrar och hela föreningen känner till den serien allt för väl.
 
Nog om det. Om bara fyra timmar ungefär så står SSK på isen i Scaniarinken inför en förhoppningsvis bra publiksiffra mot Malmö. Malmö som var hatlaget nr1 i fjol är inte alls samma lag nu. Dock har man kvar den där känslan "fan Malmö ska vi vinna över". I alla fall jag. För senaste mötet mellan lagen, efter den matchen så var det inte speciellt kul och se rubrikerna i stil med "Malmö krossade SSK:s segersvit". Spelmässigt var den matchen jämn men det är ingen bortförklaring för vi ska inte förlora med 5-0 mot något lag i allsvenskan. Det får inte ske och det ska inte hända igen.
 
Idag vill jag se 100 % fokus. Alla spelare ska köra för fullt. Jag vill se en ledande förstakedja som verkligen går in och visar vägen. Att det är så här vi ska spela.
 
Från läktarhåll är jag inte orolig. Det kommer bli bra tryck! Malmö ska inte känna sig välkomna. Det är vi som ska bestämma på isen och läktaren idag. Och det är vi som ska ta tre poäng. Sjung högt!
 
/Victor
Gustav Björklund i farten!
 
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar