Vi har nu kommit till Mr SSK i intervjustafetten

  • 2013-01-30

Det har som sagt tagit lite tid att få till en intervju med Robban men här kommer den och här är frågorna vi ville ha svar på.


Vad tror du det beror på att du är så populär?
När och var började din hockeykarriär? Hur kom det sig att du började med hockey?
Har du hållit på med någon annan idrott? vilken i så fall? 
Du spelar ju rätt fysiskt, har du nån gång under din karriär varit långtidsskadad?
Vad gör du när du kopplar av från hockeyn?
Frågan från Damien: hur många timmar tillbringar du på gymmet varje dag( han har sett dig minst 2 gånger varje dag).

 

Vi träffade Robban efter matchen mot Oskarshamn, humöret i spelargången var väl inte helt på topp en sån här kväll.


Vi började med att visa ett foto för Robban som understryker hans popularitet. När vi hade bestämt möte med Robban första gången så hade han ju oturen att få hjärnskakning, vi hade vid tillfället den här grabben med oss som vi hade sprungit på uppe i arenan. Han har alltid "14"skrivet på kinden vid match.

Hugo Gillner, ett av Robbans absolut största fans


Angående sin populäritet så tror Robban att mycket beror hans långa karriär i SSK samt den spelstil han har, att han går in i situationer och inte kliver undan.


Robban berättar att han började med hockey när han var ca 6 eller 7 år, han började i den sedvanliga skridskoskolan för att sedan fortsätta i pojklagsserien.Han har ju som alla vet i stort sett bara representerat SSK under hela sin hockeykarriär.
Robban berättar också att han som många andra även spelat fotboll men att han slutade rätt tidigt redan när han var i 11- eller 12 års åldern sedan har det bara varit hockey.


Det kändes ju lite konstigt att vi hade skrivit frågorna till Robban precis när han under matchen blir skadad och för att sedan ha sin längsta skadeperiod under karriären. Anledningen till att han har klarat sig så bra tror han beror på att han är så bra grundtränad. Han berättar vidare att han har haft Inge Johansson som fystränare och han är en bidragande orsak till att Robban har så bra grundfysik.
Kan också tilläggas att Robban medverkar i en instruktionsfilm som Svenska Ishockeyförbundet gjort.Han medverkar i avdelningen "Praktisk styrketräning" där han visar olika styrketräningsövningar.


När Robban är ledig umgås mycket med sin dotter.Det är också viktigt med vila och återhämtning mellan träning och matcher, säger Robban. På somrarna tycker han dessutom mycket om att spela golf och tennis.


På frågan från Damien svarar Robban så här: "-Ja jag tycker om att träna mycket, lite för mycket ibland faktiskt. Före varje ispass vill jag ha lite fysträning och inriktar mig på olika muskelgrupper vid olika tillfällen". Robban fortsätter, "-Det kan som sagt bli lite för mycket ibland, har lite svårt att hejda mig, det kan t.o.m finnas risk att man tränar sig ur form istället för i form. Så svaret på frågan är väl 2-3 gånger per dag," avslutar Robban.


Robban skickar vidare stafettpinnen till Tony Lagerström.


Vi tackar Robert Carlsson för intervjun

 

/Björn och Ing-Marie

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar